VOLBY : Zimní stadion nezavřeme!

 

Zimní stadion nezavřeme!

 

 

Politické hnutí JIHOČEŠI 2012 nedávno uveřejnilo „Plán pomoci občanům“ s tím, že uvedlo několik bodů, kde vidíme rezervy a kde bychom chtěli ušetřit finance v nadcházející energetické krizi.

 

Pod bodem č.3 byl uveden i zimní stadion, kde bylo oznámeno, že omezíme chlazení na zimním stadionu. To opatření se týkalo zejména přerušení celoročního chlazení a ekonomického provozu udržování lední plochy.

 

Tento bod byl již několikrát vysvětlen, a to jak panem Dvořákem přímo hokejovým funkcionářům, tak i panem Kutilem, na kterého se obrací občané Vimperka.

 

Z důvodů, aby dále nedocházelo k dalším dezinformacím, uvedu záležitosti kolem zimního stadionu na pravou míru.

 

Hokej ve Vimperku má dlouhodobou tradici, kterou naše hnutí ctí a rozhodně ji neohrozí. Naopak, naše hnutí považuje celoroční provoz zimního stadionu za opodstatněný. Provoz stadionu bude přerušen pouze na nutnou odstávkou určenou na opravu, údržbu a revizistadion chladícího zařízení.

 

Je pravdou, že některé zimní stadiony již přistoupily k opatřením, kdy například zkrátily jarní a letní provoz, odsunuly dobu zahájení o několik měsíců, či vůbec nezahájily sezónu jako např. Nikolajka v Praze.

 

Vytvořit a uchladit lední plochu v těchto měsících je energeticky náročná záležitost. Řešení, které přinese 10% až 15% úsporu vynaložené energie, vidíme v kvalitním odizolování stadionu. JIHOČEŠI 2012 v minulosti již investovali do odizolování šaten hráčů, ale bohužel se v tomto trendu již nepokračovalo. Nebyla provedena naplánovaná výměna oken směrem k sídlišti. Naší snahou je pokračovat v trendu ekonomického provozu zimního stadionu. Vedle zmíněné úpravy šaten, bylo vyměněno osvětlení za úsporné led žárovky. Taktéž jsme provedli svod dešťové vody ze střechy, která je dále využívána na tvorbu a úpravu ledu.

 

V budoucím období plánujeme již zmíněnou výměnu oken, a dále chceme instalovat na střechu stadionu solární panely, které výrazně sníží náklady na provoz zimního stadionu. Naší vizí je k financování využít fondy Jihočeského kraje, prostřednictvím kterých bychom pokryli významnou část tohoto projektu.

 

Jak vidíte, situaci kolem zimního stadionu máme zmapovanou a máme připravené i řešení. V žádném případě nechceme zavřít stadion a ukončit tak hokejovou sezónu.

 

Sportu zdar a hokeji zvlášť,

 

Ing. Milan Pešek
kandidát za hnutí JIHOČEŠI 2012 

  

 


 (Pozn. : Redakce zpravodajství není zainteresovaná s žádným kandidujícím politickým hnutím.)


{jcomments off}