Vánoční pořad voní kávou a líbivými tóny

Přijměte pozvání na setkání s  mistrem kávy ROBERTO TREVISANEM, hostem dnešní talkshow Radka Nakládala “Škrtněte si, prosím.

 

Jeho druhým hostem, který jistě i hudebně zpříjemní  adventní čas, bude sopranistka Adéla Skočilová Lučanská.

 skrt prosinec

 

 

Milujete dobrou kávu? Tak byste měli vědět, že většina Čechů dobrou kávu nikdy nepila! Tvrdí to ROBERTO TREVISAN, Ital, který se kávě věnuje více než třicet let. Žije v Česku, kde praží vlastní kávu,  zastupuje mezinárodní kávovou organizaci SCAE.

 

trevisan2

 

Co je na kávě nejzajímavější?

“Třeba to, že chutná dospělým, a nechutná dětem, a nemá alkohol. Má společenský význam. Upřednostňovali ji filozofové a obchodníci, věděli, že ji mohou pít více, a lépe se jim přemýšlí. Stejně jako ve vínu a pivu je v kávě energie, ale bez alkoholu, takže je ideální na koncentraci. Další zajímavostí, že káva se až na výjimky pěstuje v jiné části světa, než ve které se konzumuje,” říká Roberto Trevisan.

 

 

O kávě by mohl mluvit dlouhé  hodiny, je mistr v jějí přípravě  a vyučuje  špičkové baristy… Chcete vědět o kávě to, na co jste se dosud nemohli zeptat, chcete  “přivonět a ochutnat” k tomu, o co jste až dosud přišli?

 ———————————————-

Roberto Trevisan, narozen v květnu 1963. Zakladatel Mistrovství baristů ČR a certifikovaný lektor Školy kávy a CBA. Navštívil řadu kávovníkových plantáží ve světě, uspořádal i řadu fotografických výstav z nich. Uspořádal také řadu školení baristů po celém světě. Nejlepší koordinátor SCAE pro rok 2007.

 

 —————————–

Adéla Lučanská (Skočilová) – soprán – absolventka Pedagogické fakulty Západočeské univerzity v Plzni, obor sólový zpěv / hudební výchova (2013). V současnosti je jejím pěveckým pedagogem prof. Antonie Denygrová. Od roku 2011 působí jako členka operního sboru Divadla J. K. Tyla v Plzni, kde zpívala také více sólových rolí (Esmeralda v Prodané nevěstě, 1. Chlapec v Kouzelné flétně, Rusalka ve stejnojmenné opeře v úprevě pro dětského diváka aj.). Zúčastnila se také Mistrovských pěveckých kurzů v Karlových Varech a pěveckých workshopů.

 

-red-