Šest zraněných z víkendových nehod

V sobotu krátce před polednem došlo k dopravní nehodě  u Sobětic. Na místě byli tři zranění, zasahoval i vrtulník záchranné služby.

 

7.3.2015 DN Sobětice

 

 

Za Soběticemi ve směru na Mochtín se srazila dvě osobní auta. Nehoda uzavřela silnici I/22 na více než hodinu. Při příjezdu  jednotky z Klatov byly všechny osoby mimo havarovaná vozidla. Hasiči poskytli třem zraněným předlékařskou pomoc. Po příjezdu ZZS spolupracovali dále při jejich ošetření a transportu. Jednu osobu odvezla do nemocnice sanitka, s druhou odletěl vrtulník LZS. Z vozidel

 

uniklo větší množství provozních kapalin, hasiči je zlikvidovali pomocí sorbentu. Jedno z havarovaných vozidel za sebou táhlo vlek  naložený štěrkem. Ten se rozsypal po silnici. Na jeho úklid velitel zásahu prostřednictvím KOPIS povolal SÚS. Hasiči asistovali odtahové službě při nakládání vozidel.

 

 

Tři zraněné dívky si vyžádala další dopravní nehoda následující den. V neděli 8. března havarovalo osobní auto se čtyřmi pasažéry, v odpoledních hodinách na silnici ve směru Kolinec – Puchverk. 44letý řidič se dostatečně nevěnoval řízení  a po projetí pravotočivé zatáčky  vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Tři spolujezdkyně byly převezeny do nemocnice se zraněním, materiální škody jsou odhadnuty na více než 30 tisíc korun. U řidiče nebyla prokázána přítonost alkoholu v dechu.

 

Zákaz řízení na dobu 146 měsíců porušil řidič z Písecka, kterého policisté  zjistii při silniční kontrole v neděli 8 března ve večerních hodinách na ul. Nádražní v Sušici. Trest mu vyměřil  Okresní soud v Písku  v roce 2008.  Porušení úředního rozhodnutí mu rozhodně “bonus” nepřinese – policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení a muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

Trvalé nebezpečí na silnici představují řidiči pod vlivem návykových látek. Při víkendových silničních kontrolách byli zjištěni hned tři s pozitivním výsledkem zkoušky, dva ze Sušicka:
– v pátek 6. března policisté z obvodního oddělení kontrolovali v Sušici na ulici Nádražní čtyřicetiletého místního řidiče při řízení vozidla zn. Fiat Punto a ten samý den po šestnácté hodině dalšího (20) v obci Dlouhá Ves za volantem vozu zn. Ford Focus. Oba měli  dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu negativní, ale test na návykové látky pozitivní na afmetamin. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči se muži podrobili ve zdravotnickém zařízení v Sušici. Uvedení řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou postoupeny správnímu orgánu.

 

-hzs, p cr-