ROUVY Velká cena Vimperka

 

ROUVY Velká cena Vimperka

 

 

      V neděli 18.9 se na Vodníku uskutečnil finálový závod letošního ročníku Šumavského poháru MTB – ROUVY Velká cena Vimperka, který byl pro elitní kategorie mužů, žen, juniorů a juniorek zařazen do mezinárodního kalendáře UCI jako z8vod kategorie C2.

 

      I přes chladné, a deštivé počasí si na Vodník našlo cestu na 140 závodníků ve všech kategoriích od nejmenších dětí až po elitní muže a ženy. Během závodů jsem mohli shlédnout celou řadu napínavých soubojů, kdy závodníci bojovali o každé místo. K vidění byly pěkné výkony a správné závodní nasazení. Největším lákadlem celého programu pak byli závody elitních žen a juniorek a následně elitních mužů a juniorů. Závod juniorek suverénně ovládla reprezentantka domácího klubu ROUVY Specialized Nela Viktorová. V závodě žen jsem viděli napínavý soubor dvou předních českých závodnici Adély Holubové a Jitky Čábelické, který až v posledním okrhu ve svůj prospěch rozhodla Adéla Holubová. Zlatým hřebem programu pak byl závod elitních mužů a juniorů, kde startovní listinu zdobily taková jména jako český olympionik a medailista z mistrovství světa Ondřej Cink, nebo jeho týmový parťák v barvách polské reprezentace Bartolomej Wawak. Již brzy po startu se na čele osamostatnil polský reprezentant, který k výbornému výkonu v kopcích přidal i excelentní umění v promočených technickým pasážích a suverénně se dojel pro první místo. S druhým místem se musel spokojit Ondřej Cink a s dalším osdtupmena třetím místě skončíl další český reprezentant Lukáš Kobes. Reprezentant domácího ROUVY Specialized týmu Jaromír Skála skončil v těžké mezinárodní konkurenci na velmi pěkném 7. míste.

 

      Závodníci, jejich doprovod i diváci, kteří si našli na Vodník cestu, dokázali během závodů vytvořit správnou závodní atmosféru. I přes nepřízeň počasí se tak ROUVY Velká Cena Vimperka v areálu na Vodníku vydařila.

 

      Závěrem chci poděkovat všem partnerům za podporu našeho závodu a všem pořadatelům a pomocníkům za pomoc s organizací akce.

 

      Výsledky závodů – https://sportsoft.cz/en/race/overview/7528

 

Honza Jedlička

Bike Klub Vimperk

    {gallery}Jitka/rok2022/zari/rouvya{/gallery}  

 


{jcomments off}