Florbalisté na startu nové sezony

 

 

Florbalisté na startu nové sezony

 

 

       Minulá sezona nebyla pro vimperské florbalisty příliš povedená, obměnilo se nám složení týmu, měli jsme hodně nováčků a Regionální liga byla nad naše síly. Skončili jsme na posledním místě a jelikož Český florbal přeorganizoval strukturu soutěží, budeme letos nastupovat v Krajské lize. Oproti předchozím sezonám, letos dostali hráči po sezoně dvouměsíční volno, následně začala individuální fyzická příprava a nezvykle brzo, na začátku srpna, jsme již začali s přípravou v hale. Jsme rádi, že se nám podařilo domluvit přátelské utkání s FBC Frymburk, které jsme odehráli ve Sportovní hale v ZŠ Kaplice. Chtěli bychom do začátku sezony sehrát ještě jedno utkání, které by prověřilo naši aktuální formu. První ligový turnaj letos připadá na sobotu 24.9., kdy vimperští odjíždějí na palubovku do Soběslavi, kde se utkají s FA Č. Budějovice B a domácími Banes Florbal Soběslav B.

 

      Letos jsme tým doplnili o nové hráče Tomáše Košku, který bude kombinovat florbal s hokejem. Do a-týmu se již může zapojit i mladá naděje Miroslav Hovorka, který je odchovancem našeho oddílu a v předchozích sezonách nastupoval v mládežnických kategoriích TJ Rafani Netolice. Dále by se měli v sezoně objevit navrátilci Vladimír Petr, Josef Vincík a Petr Hrach.

 

 

Aktuálně má kádr tuto podobu:

B: Sippl Ladislav, Říha Jaroslav

O: Gabauer Ondřej, Hovorka Miroslav, Chval Zdeněk, Pešl Vladimír st.

Ú: Gabauer Michal, Havelka Václav, Hradil Ondřej, Hrdlička Štěpán, Kopolovič Petr, Koška Tomáš, Pešl Vladimír ml., Petr Vladimír, Robl Vítek

(Hrach Petr, Hromádka Pavel, Myslík Martin, Vincík Josef)

 

 

V sobotu 27.8.2022 vimperští odehráli přátelské utkání hrané 4 x 15 minut v ZŠ Kaplice:

TJ Šumavan Vimperk – FBC Frymburk 13:8 ( 7:2 – 4:2 – 1:2 – 1:2 )

B: 3x Havelka, 3x Hradil, 2x Robl, 2x Pešl ml., Hrdlička, Gabauer, Chval,.

S: Vašura – Chval, Gabauer M, Koška – Pešl ml., Kováč, Hrdlička; Hradil, Robl, Havelka

 

 

Hodnocení trenéra Vladimír Pešla ml.:

       Poté, kdy nám z různých důvodů vypadli všichni brankáři jsme museli do branky sehnat náhradu z řad přátel. Zápas začal z naší strany velmi dobře, soupeře jsme naprosto přehrávali jak rychlostně, tak i po herní stránce. Po druhé patnáctiminutovce jsme lehce polevili jak v taktice, tak i soustředěnosti a hráči si zkoušeli více i své individuální dovednosti, tím jsme vytvářeli chyby, které soupeř trestal. Jsme rádi, že se nám podařilo domluvit utkání se soupeřem z naší ligy a i přesto, že jsme byli daleko lepším týmem, ukázalo se, že musíme zapracovat například na přechodu z naší poloviny hřiště k soupeřově brance.

 

 

Více informací se dozvíte na našem webu: www.fbcvimperk.cz 

Sledovat nás můžete na FB www.facebook.com/vimperskyflorbal

a nově také na IG @vimperskyflorbal

 

V případě našeho kontaktu můžete psát na florbal.vimperk@seznam.cz

nebo volat na +420723407725

 

 

       Držte nám palce v nadcházející sezoně a bude nás těšit, když nás přijedete na některý turnaj podpořit do hlediště.  

 

 Vladimír Pešl

   {gallery}Jitka/rok2022/srpen/flor{/gallery}  

 


 {jcomments off}