Pomoc rodinám během rozvodu

portuss

 

Krizové centrum v Prachaticích pomáhá rodinám během rozvodu

 

 

       Krizové centrum – centrum pomoci rodině a dětem (Portus Prachatice, o.p.s.) díky podpoře Nadace J&T dokáže pomoci v rozvodových tahanicích. Péče je často zaměřena na podporu a ochranu zájmů dětí, pro které je rozvod rodičů těžkou životní situací.

 

       „Na Krizové centrum se obrátila matka syna Tomáše (10 let). Sdělila, že Tomáš se poslední dobou chová jinak než dříve, je více uzavřený, nechodí ven za kamarády a je často nemocný. S rodinou byla navázána spolupráce, Tomáš pracovnicím sdělil své trápení. Tížilo ho, že se rodiče rozvedli a měl pocit, že za to může on. Potřeboval zpracovat téma rozvodu rodičů a to, že za rozvod nenese žádnou zodpovědnost. Dalším tématem bylo přetrvávající napětí mezi rodiči, které se přenášelo na Tomáše. Otec i matka byli přizváni ke spolupráci do Krizového centra a byla řešena jejich témata, která souvisela s jejich odloučením a prožíváním situace. Rodiče měli prostor ventilovat své emoce a potřeby a uzavřít tak se ctí jednu kapitolu života. Pracovníci jim dále poskytli informace jak pomoci Tomášovi se lépe adaptovat na novou životní situaci a změny s tím spojené,“ popsala jeden z řešených případů realizátorka Krizového centra Mgr. et Bc. Lenka Turková.

 

       Krizové centrum poskytuje včasnou odbornou psychosociální pomoc dětem od 6 let věku, rodinám, dospělým a seniorům. Nabízí pomoc osobám v krizové životní situaci, kterou vnímají jako zátěžovou, nepříznivou či ohrožující a kterou přechodně nemohou nebo nedokážou řešit vlastními silami. Služby jsou poskytovány zdarma na adrese Starokasárenská 192, Prachatice. Tel.: 736 213 002.

 

 

nadace

 

WWW.PORTUSPRACHATICE.CZ

 

Bc. Hana Bártová, DiS.
Portus Prachatice, o.p.s.

 

portusdite

 

 

 


{jcomments off}