Noční Šumava okouzlila Běhej lesy

 

NOČNÍ BOLETICE ZAKONČILY BĚŽECKOU LESÁCKOU SEZONU S VÍCE NEŽ TISÍCOVKOU BĚŽCŮ

 

 

       To byl panečku závěr sezóny! 1 014 běžců vyrazilo z Rekreačního střediska Olšina za svým běžeckým dobrodružstvím. Na trasách v délce 13 a 20 kilometrů na ně navíc čekala noční atmosféra a trať osvětlená jen čelovkami, svitem hvězd a třpytem měsíce.

 

       Kouzlo Šumavy si na poslední chvíli přijel užít rekordní počet účastníků. Boletice podobný zájem nepamatují. Pomohla k tomu i novinka v podobě extra dlouhé trasy na 43 km. Tu odstartovali ultramaratonci už v 11 hodin dopoledne.

 

       V parádním čase zvítězil Vašek Bauer (3:21:54 hodiny), když druhému v cíli nadělil neuvěřitelných 23 minut. Mezi ženami se prvenstvím mohla pyšnit Iva Kadeřávková s časem 4:46:27. Na nočních distancích se žádné překvapení neodehrálo. Na dvacítce nedal nikomu šanci Jaromír Hradecký, na nejkratší 13km trase pak Oliver Polanský. Mezi ženami uspěly Marcela Rambová (20km) s Míšou Lunáčkovou (13km).

 

       Běhej lesy však nejsou jen o vítězích, však i proto v cíli dostane medaili úplně každý, a to i ti nejmenší, kterých se na start postavilo celkem 174. Závěr posledního závodu patřil oslavám. Nejdříve si aplaus v cílové rovince zasloužil úplně poslední závodník letošní sezóny, kterého doprovodil do cíle ohňostroj a pak se oceňovali ti nejvěrnější, tzv. osmeráci, tedy běžci, kteří nechyběli na žádném z osmi letošních závodů lesní série.

 

       Letošní ročník Běhej lesy je za námi, je čas ji na chvíli uložit ke spánku. Ale nebojte, registrace do sezóny 2022 budou zahájeny v průběhu podzimu. Sledujte sociální sítě a webové stránky behejlesy.cz

 

Richard Valoušek
Foto: behejlesy.cz

 

(Krátké minutové video – spustíte kliknutím na obrázek)

boletice

 

 {gallery}Jitka/rok2021/zari/bole{/gallery}