Soutěž jedlíků tuto sobotu

 

V Rožmberku budou tuto sobotu soutěžit jedlíci

 

 

       Komu se podaří spořádat největší množství knedlíků s vybranou omáčkou, stane se šampionem prvního ročníku soutěže jedlíků, která se bude v sobotu 28. srpna odehrávat v Rožmberku nad Vltavou. Zajímavé klání bude hostit zdejší restaurace Kocábka v hotelu u Martina, který stojí na tamním náměstí.

 

       Začátek je naplánovaný na 16 hodinu. „Hlásit se dopředu není nutné. Stačí být na místě o půl hodinu dříve,“ uvádí Veronika Březinová ze zdejšího informačního střediska. Přihlásit se může každý, bez rozdílu věku, vyznání či pohlaví. Důležité je mít dostatečný apetit. Konkurence bude silná, soutěžit bude patrně nejznámější český jedlík Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky. Cílem soutěže je sníst co nejvíce knedlíků během pěti minut. Ty budou polité vybranou omáčkou dle vlastní chuti. Pro jedlíky budou připravené tři druhy – koprová, svíčková a znojemská. „Pokud bude zájem i o další kola bez omezení času, budeme jen rádi, ale to se uvidí,“ říká Březinová.

 

       Pro zúčastněné bude připraveno více než 1000 kusů knedlíků. Nápad vznikl z recese. Personál hotelu se mezi sebou vzájemně hecoval, kdo sní více knedlíků. „To vyústilo v soutěž v pojídání knedlíků s koprovou omáčkou. Vše jsme prezentovali na našich facebookových stránkách, což zaujalo naše fanoušky natolik, že nás požádali o uspořádání takovéto soutěže veřejně,“ popisuje vznik celé soutěže Veronika Březinová. Připravené jsou i ceny do soutěže. První cena je víkendový pobyt v hotelu U Martina, druhá steakový mix grill a třetí zmrzlinový pohár podle vlastního výběru.

 

TURISTICKÝ SPOLEK LIPENSKA
Mgr. Pavel Pechoušek MBA 

 

{gallery}Jitka/rok2021/srpen/jedli{/gallery} 

 


{jcomments off}