Šumava na nohou opět baví i pomáhá

Šumava na nohou opět baví i pomáhá

 

      Včera se v sále MěKS ve Vimperku odehrálo dlouho připravované charitativní divadelní představení Miláček Anna, pořádané spolkem Šumava na nohou. A že se SNN 2018 007večer povedl, o tom svědčí závěrečné ovace -Šumaváci totiž ocenili výkony herců potleskem „na nohou“, tedy ve stoje. Téměř 200 diváků tak strávilo hezký kulturní večer a ještě pomohlo čtyřem osobám s těžkým zdravotním postižením. Díky spolku Šumava na nohou je totiž ve Vimperku již potřetí možné spojit zábavu s pomocí druhým.

 

      Po dvou úspěšných koncertech, díky kterým rozdělil spolek Šumava na nohou, z. s. cca půl milionu korun mezi jedenáctdětí s těžkým postižením, jsme se rozhodli zorganizovat divadelní představení. Vybrali jsme komedii Miláček Anna v podání herců ze souboru Divadla Palace – Lindy Rybové, Davida Prachaře, Martiny Hudečkové, Saši Rašilova a Petry Špalkové. Světově proslulá komedie o tom, co se může stát, když si domu přivedete milence zrovna ve chvíli, kdy má váš manžel v ložnici milenku, se ukázala být dobrou volbou a bavila diváky po dobu delší než dvě hodiny. MěKS se otřásal smíchy a své úsměvy chvílemi skrývali stěží i sami herci.

 

     Dobrou náladu v sále ještě podtrhlo vyhlášení částky, kterou se doposud podařilo do veřejné sbírky získat. Na začátku představení bylo ve sbírce přes 106.000 Kč. Přímo na místě nám diváci přispěli ještě přes 2.000 Kč do kasičky a dobrovolnými příspěvky na šatnu. Tuto částku ještě navýší zatím neznámá suma, kterou přispěje Občanské sdružení Stanislavy Chumanové. Pokud chcete také přispět na pomoc Adamovi, Petře, Marečkovi a Honzíkovi, máte možnost zasláním libovolné částky na transparentní účet 5292180359/0800.

 

      Díky patří všem, kteří jakkoliv přispěli – ať už nákupem lístku, sponzorským darem nebo pomocí s přípravami. Jmenovitě pak patří velké dík všem zaměstnancům Městského kulturního střediska pod vedením pana Jaroslava Pulkrábka, dále městu Vimperk, obcím Strážný, Borová Lada a Čkyně, firmě OV Média, Nadačnímu fondu Avast a zaměstnanci firmy Avast Davidu Pfeiferovi, paní doktorce Fabiánové, paní doktorce Habartové a tiskárnám S-Tisk. Bez nich by divadelní představení nemohlo být uspořádáno a Adam by tak nemohl dostat nový motomed, Petra nový vozík, Mareček rehabilitační pobyt v centru Hájek a Honzík vozík s vertikalizačním stojanem.

 

{gallery}vimperk/2018/11_listopad/i_vrka{/gallery}

Děkujeme!

Za Šumavu na nohou, z. s.

Věra Vávra, Jana Kunclová, Monika Kotherová a Adéla Jiříková 

 

{jcomments off}