Zdíkov v sobotu slaví

Zdíkov v sobotu slaví. Nabídne zábavu a ohňostroj

 

     Sedm set let od první zmínky o šumavském Zdíkově oslaví v sobotu 23. června v této obci. V programu se nezapomnělo na spoustu zábavy, předvedou se všichni ze Zdíkova a okolí, kdo něco umějí, z Prahy dorazí The Bugles – Beatles revival a večer se nad Zdíkovem rozzáří ohňostroj.

 

     V 9.30 vyjde průvod od obecního úřadu na fotbalové hřiště. Na něm vystoupí kapela a mažoretky ze Základní umělecké školy ve Vimperku. V 11 hodin proběhne křest knihy o Zdíkově. Poté vystoupí místní sokolové, gymnastky, zájem určitě bude o Školní akademii a v půl čtvrté předvedou zdíkovští hasiči vzorový požární útok. Po něm bude k vidění zumba a od půl páté budou návštěvníci přihlížet ukázkovému tréninku fotbalové mládeže.

 

     Od 17 do 19 hodin bude hrát pražská kapela The Bugles – Beatles revival. Od osmi večer pak začne série místních kapel a muzikantů jako Albatros, Labyrint, Bernadeta a další. Na 22.30 je naplánován ohňostroj.

 

Skupina historického šermu Fechtýři ze Zdíkova se bude od 11 hodin starat o zábavu a nabídne aktivity pro děti i dospělé – střelbu z luku, kuše, soutěže a další. Od 16 do 21 hodin si budou moci děti vyzkoušet zorbing a nechat si nazdobit malováním obličej.

 

plaka zdikov