Olympionik z Horské Kvildy

Do nominace běžců na lyžích na ZOH přibyl Miroslav Rypl

 

Nominace běžců na lyžích na XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu se rozrostla o jednoho člena. Stávající pětici závodníků doplnil Miroslav Rypl, který své o účasti pod pěti kruhy rozhodl povedeným výkonem na víkendovém Světovém poháru ve slovinské Planici.

 

rypl

 

Běžci na lyžích mají v tuto chvíli jistotu šesti míst na olympijských hrách. Už minulý týden byli do Pchjongčchangu nominováni Petra Nováková, Kateřina Beroušková, Martin Jakš, Petr Knop a Michal Novák. O obsazení posledního volného místa ve stávající kvótě se rozhodovalo o víkendu na Světovém poháru v Planici mezi Miroslavem Ryplem, Alešem Razýmem a Adamem Fellnerem.

 

Z trojice českých závodníků se ve Slovinsku nejvíce dařilo Miroslavu Ryplovi, jenž byl dnes doplněn do nominace. Pětadvacetiletý závodník v Planici zajel zatím životní výsledek, když v nedělním distančním závodu na 15 kilometrů klasicky obsadil 33. příčku s odstupem šesti sekund na body.

 

„Jsem opravdu moc spokojený. Těch šest vteřin na body mě trochu mrzí. Měl jsem tam moment, kdy jsem jedno kolo jel s italským závodníkem, který mi hodně pomohl, v závěru mi ale odjel. Kdybych ho udržel, mohlo to být na body,“ popisoval po závodě Rypl. „Každopádně je to můj nejlepší závod ve Světovém poháru a jsem strašně spokojený,“ dodal. Adam Fellner skončil v nedělním závodě na 49. místě a Aleš Razým bral 53. pozici.

 

Kvóta šesti českých běžců na lyžích pro olympijské hry je tak kompletně obsazena, po přerozdělení volných míst Mezinárodní lyžařskou federací FIS by však mohla být ještě navýšena. „Předpokládáme, že na základě realokací bychom mohli dostat ještě další dvě místa. V tom případě bychom do nominace doplnili Barboru Havlíčkovou a Karolínu Grohovou, abychom byli schopni postavit i ženskou štafetu,“ uvedl sportovní ředitel Úseku běžeckých disciplín SLČR Lukáš Sacher.  

 

Zdroj: czech-ski

 

{jcomments off}