Mathias Vacek 4.místo EYOF Sarajevo

Mathias Vacek 4.místo EYOF Sarajevo

     Nečekaného a naprosto skvělého výsledku dosáhl hned ve svém prvním startu na EYOF (Evropský olympijský festival mládeže) Mathias Vacek – Fischer Ski klub Šumava Vimperk, který se umístil jen těsně za medailovými pozicemi na čtvrtém místě!! Mathias si výborně poradil se složitými povětrnostními podmínkami, které panovaly během závodu na 10 km klasicky ( během závodu hustě chumelilo, jak je vidět z fotek).

 

     Lepšího času na trati dosáhlo dnes pouze trio reprezentantů z Francie. Již od prvních mezičasů se Mathias pohyboval mezi první desítkou a v závěru dokázal svůj výkon ještě vystupňovat, tak že k medaili mu chybělo necelých 14 vteřin. V chlapecké kategorii je to po dlouhých letech nejvýraznější výsledek na tomto prestižním mládežnickém celoevropském klání pro Českou republiku( mezi děvčaty byla na předchozím ročníku druhá Zuzana Holíková ve sprintu volně) Závodilo se na náročných tratích v areálu Igman, Velikoje Polje, kde před 35 lety v roce 1984 vybojovala na “velké” olympiádě bronzovou a stříbrnou medaili Květa Jeriová – Pecková. Ta je nyní součástí naší české výpravy a byla také jednou z prvních gratulantů Mathiasovi.

 

     Dařilo se i dalším reprezentantům z ČR: 16. místa Benjamin Vrbovský a Jolanta Byrtus ( oba Fenix Ski team Jeseník ), 24. místo Eliška Šibravová (Dukla Liberec), 26. místo Jakub Medek ( Fenix Ski team Jeseník) Gratulujeme všem k pěkným výsledkům a přejeme mnoho úspěchů v dalších závodech. Již zítra nás čeká intervalový start volně, ve čtvrtek sprint klasicky a v pátek smíšené štafety.

 

Více včetně fotek ze závodu na běžeckém facebooku Svazu lyžařů : https://www.facebook.com/behnalyzich/

 

Zbyněk Pavlásek 

 

{jcomments off}