Nová boxovna ve Vimperku

TJ ŠUMAVAN VIMPERK MÁ NOVÉ SPORTOVIŠTĚ

 

Ve čtvrtek 6. 12. otevřela TJ Šumavan Vimperk z.s. své vlastní sportoviště, které se nachází v budově TKB ve Vimperku. Pracovně ji říkáme „BOXOVNA“ a jak z názvu vyplývá, bude sloužit především oddílu boxu a bojovým sportům /MMA/.

 

     Oddíl boxu rozšířil řady TJ v roce 2017 a jeho pracovití a iniciativní trenéři nejenže vytipovali tyto prostory, ale velmi se podíleli i na jejich přeměně. Vedení TJ pak provedlo administrativní kroky spojené s vypracováním projektu a změnou účelu užívání uvedených prostor. Z důvodu možnosti získání investiční dotace od Jihočeského kraje na rekonstrukce a opravy sportovišť jsme urychleně požádali radu města o změnu výpůjčky na dobu 10-ti let a dotační žádost jsme podali v nejpozdějším termínu, ale včas. Zároveň jsme zažádali dotace od Jihočeského kraje na vybavení sportovišť a podporu sportu a rovněž jsme podali žádost o dotaci od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR na dotační titul „Můj klub 2018“. V obou těchto žádostech jsme v letošním roce uspěli, a tak jsme měli základní finance pro obnovu, rekonstrukci a dovybavení tohoto sportoviště.

 

Foto před rekonstrukcí

   {gallery}vimperk/2018/foto_zdenek_formanek/prosinec/boxovna_stare_fotky/{/gallery}

 

 

     Stavební rekonstrukce se úspěšně zhostili pracovníci Městských služeb Vimperk, krásnou podlahu a ring včetně ochrany sloupů proti úrazu dodala firma FIGHT SPORT s.r.o. z Olomouce, a pak už jen hodiny a hodiny dobrovolné práce členů box klubu spojené s dovybavením a úklidem prostor, aby nová tělocvična – BOXOVNA spatřila světlo světa. Celá rekonstrukce včetně vybavení nás stála cca 300.000,- korun. V této souvislosti je třeba poděkovat zejména Městu Vimperk za pochopení pro sport, našim sponzorům a reklamním partnerům za finanční a materiálovou pomoc, všem dobrovolníkům z TJ Šumavan oddíl boxu a také našemu předsedovi Liborovi Kudláčovi za rychlou a včasnou administraci dotací, které hrály rozhodující finanční roli. Jsme všichni rádi, že 6. 12. 2018 TJ Šumavan Vimperk z.s. může znovu otevřít své sportoviště a nabídnout možnosti aktivity zejména dětem, které v jeho řadách převažují. Zároveň věříme, že to není naše poslední akce.

 

Ing. Jan Král Tajemník TJ  a Libor Kudláč, předseda TJ  

 

 

Slavnostní otevření boxovny

   {gallery}vimperk/2018/foto_zdenek_formanek/prosinec/boxovna_otevreni/{/gallery}

 

 

Trénink MMA

   {gallery}vimperk/2018/foto_zdenek_formanek/prosinec/boxovna_trenink/{/gallery}

{jcomments off}