Fotbalový víkend 3.11. – 4.11.

1.A muži

TJ Šumavan Vimperk – LOKO ČB 4:1 (1:0)

góly: 5. Císař, 65. Šíp, 82. Sýs, 90. Šimandl

sestava: Winter – Psutka (69. Uhlík), Šíp, Sýs, Blahout J. (Děd) – Blahout V., Kvapil (65. Tischler) – Císař (76. Šimandl), Vondrášek (K), Čech – Chvosta (83. Gyürüsi)

 

Hodnocení trenéra Michala Uhlíka: V dalším zápase jsme doma ve Vimperku hostili tým Lokomotivy České Budějovice a chtěli jsme samozřejmě vyhrát. Zápas začal skvěle, centr Čecha na zadní tyč zakončil Mates Císař hlavou a vedli jsme hodně brzy 1:0. Dále jsme hráli a měli dost šancí, které jsme ale neproměnili.

 

Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro nás a druhý poločas jsme chtěli odehrát lépe. Bohužel jsme ale inkasovali na 1:1 a hrálo se od začátku. V pravou chvíli se ale domluvili naši zkušení hráči Vondrášek se Šípem na rozehrání standartní situace a Martin Šíp nás poslal opět do vedení. Musím ale sportovně uznat, že hosté měli za stavu 1:1 šanci a nedali jí,kdy nás hodně podržel brankář Winter. Naše vedení jsme ještě navýšili góly Sýse a Šimandla a vyhráli jsme 4:1.

 

Myslím si, že jsme vyhráli zcela zaslouženě a měli více šancí než náš dnešní soupeř. Máme 23 bodů a já jsem moc spokojený. Za týden se popereme v Nové Vsi o další body a ukončíme náš skvělý podzim.

 

KP staršího dorostu

TJ Šumavan Vimperk – LOKO ČB 3:4 (3:2)

góly: 22., 24. Koloušek, 41. Uhlík

sestava: Jaroš – Kopolovič, Uhlík, Kadlec, Samec – Rod, Vintr, Frček, Šimandl (K) – Koloušek, Matoušek V.

střídali: Švarc, Koubek, Matoušek M.

 

Hodnocení trenéra Jiřího Formánka: Nevím co říct.Až si uvědomíme,že zápas pro nás začíná za stavu 0:0 a ne 0:2,začneme znovu vyhrávat. Opět hrozný začátek a v 10.min. 0:2.Do poločasu zápas otočíme na 3:2,ale místo toho abychom si zápas pohlídali, je stav za chvilku znovu 3:4. Dneska nás neporazil lepší tým,ale určitě zodpovědnější, který dokonale využil našich chyb…..

 

KP mladší dorost

TJ Šumavan Vimperk – Loko ČB 4:0(3:0)

branky: 11’ Tóth, 31’ Novotný, 35’ Bašta, 60’ Hamburg

sestava: Svěchota – Hejtmánek, Chalupa, Matoušek (k), Bašta – Švarc, Vavřík, Novotný, Sýs – Chvosta, Tóth

střídali: Schettini, Štěpánek, Hamburg, Graf, Kubačka, Benda

trenéři: Lukáš Sýs, Ondřej Málek

 

Hodnocení trenérů: ,,Věděli jsme, že nás v dalším kole čeká velmi těžké utkání, protože soupeř byl na prvním místě s hrozivým skóre 61:10, tzn. ze všech týmů nejvíce vstřelených branek a nejméně obdržených branek. Proto jsme do utkání vstoupili s vědomím, že pokud nebudeme makat od první do poslední minuty, tak pro nás může utkání skončit špatně. Kluci k utkání přistoupili velmi zodpovědně. Když jsme přežili úvodní nápor, tak se v 11’ prosadil Tóth, kterému do náběhu po krásné akci nahrál na gól Chvosta. Bohužel se nám nedařilo vystihnout přihrávky soupeře a věčně jsme při defenzivní činnosti byli u míče až druzí. Stálo při nás štěstí, když soupeř několikrát netrefil ve vyložených šancích naší branku. Ve 31’ se prokličkoval k šestnáctce Budějovic kapitán týmu Matoušek, kterého soupeř zastavil faulem. Míč si postavil Novotný a krásnou střelou pod břevno zvýšil skóre na 2:0. I nadále jsme se snažili kombinovat a vytvořili jsme si několik slibných šancí, které jsme ovšem neproměnili. Soupeř ještě nastřelil tyč Svěchotovi branky a jak to tak bývá, potvrdilo se heslo ,,nedáš – dostaneš”. Po rozehrávce hostujícího brankáře na svého krajního obránce, kdy skvěle zapresovali náš krajní záložník Benda a obránce Bašta, se druhý jmenovaný zmocnil míče a po průniku do šestnáctky soupeř zvýšil ve 35’ střelou kolem brankáře na 3:0. Více už se do poločasu nestihlo a my šli tak do kabiny se snovým skóre 3:0. Ovšem v kabině jsme naše hráče upozorňovali, že jsme měli v prvním poločase hodně štěstí a i proto bylo pro nás skóre tak příznivé.

 

Do druhého poločasu jsme nastoupili s vědomím, že musíme ještě přidat. To se nám povedlo a začali jsme pomalu přebírat otěže utkání. Soupeř nám hrozil spíše už jen z brejků, ale ty naše obrana stačila zachytávat. Vytvořili jsme si ještě pár slibných šancí, ale ty se nám bohužel nedařilo proměnit. Až v 60’ chytrou přihrávkou uvolnil Sýs našeho hluchoněmého spoluhráče Hamburga, který zkušeně proti vyběhnutému gólmanovi uklidil míč do sítě a zvýšil tak na konečných 4:0 v náš prospěch. Na obou stranách do konce utkání bylo k vidění ještě par šancí, ale vždy se vyznamenali oba dva brankáři. Náš brankář Svěchota zachytal velmi dobře především ve druhém poločase a zaslouženě tak vychytal další nulu v sezóně. Musíme kluky pochválit, to co dnes na hřišti dokázali je pro nás trenéry odměnou za práci, kterou v klubu odvádíme. Všichni zaslouží za výkon jedničku. Excelentně zahrála obrana. Vyzdvihnout musíme výkon Chvosty a Bašty, kteří potvrzují na podzim skvělou formu. Celému týmu chceme za dnešní výkon poděkovat. Příští týden nás čeká další velmi těžké utkání, kdy zajíždíme do Českých Budějovic, tentokrát na SKP. Uvidíme zda se nám podaří na dnešní výkon navázat.”

 

 

KP starších žáků

TJ Šumavan Vimperk – Meteor Tábor 4:6 (3:1)

góly: 17., 33. Benda, 22. Kecskés, 50. Paletář

sestava: Svěchota – Švarc, Ludačka, Pineau, Juřík – Sova, Uhlík, Graf, Paletář – Benda (K), Kecskés

střídali: Schettini, Kliment, Aleš

 

KP mladších žáků

TJ Šumavan Vimperk – Meteor Tábor 5:1 (4:1)

góly: Sedláček 3, Havlan, Uhlík

sestava: Kouřim D. – Havlan, Uhlík, Košnař, Kouřim Š., Kortus, Pineau, Matheisl, Toman, Pasecky, Sedláček, Hovorka, Tongel.

 

text:Michal Uhlík ml.

{jcomments off}