HC Vimperk se rozloučil výhrou

DOMÁCÍ ZTRATILI NÁSKOK, UTKÁNÍ ALE NAKONEC

DOVEDLI DO VÍTĚZNÉHO KONCE

 

001-DSC 0136

 

16. kolo KLM

neděle 17.12.2017 17:00 – ZS Vimperk

 

 

HC Vimperk – SK Telč 5:4 (3:1,1:1,1:2) 

Góly a nahrávky: 3. Paule (R. Sitter), 8. J. Sitter (Chaloupka, R. Suchánek ml.), 15. J. Hanzal (Paule, Binder), 21. Paule (R. Sitter, J. Hanzal), 57. Paule – 16. Kret (Hejl), 32. Jak. Prášek (Bína), 49. D. Šebesta, 55. Jak. Prášek (Sokolík).

 

Rozhodčí: Poskočil – Knor, Němec

Vyloučení: 6:8

Využití: 2:0

Diváků: 350

 

Vimperk: Robl – Vítovec, Chaloupka, Janásek, J. Předota, R. Sitter, Horejš – Binder, J. Hanzal, Paule, Korous, R. Suchánek ml., J. Sitter, Jiří Lang, Fleischman, P. Novotný. Trenér Pavel Předota.

 

Telč: Vacek – D. Šebesta, Tušer, P. Prokop, T. Havlík – Sokolík, Bína, Hejl, Lupač, J. Havlík, Kubát, Jak. Prášek, Cech, Kret. Trenér Pavel Podolský.

 

V posledním utkání letošního kalendářního roku přivítali hokejisté HC Vimperk na domácím ledě mužstvo Telče. Vimperští vědomi si dobrých výsledků soupeře v posledních zápasech vstoupili do utkání aktivně a odměnou jim bylo vedení 3:1 po první třetině. Brankový rozdíl mohl být ještě větší, kdyby domácí dokázali proměnit všechny své šance. Čtvrtou branku přidal Vimperk hned na začátku druhé třetiny a zdálo se, že má utkání pod kontrolou. V polovině zápasu hosté snížili na 4:2. Varování pro domácí přišlo ve 49. minutě, když se Telč přiblížila na rozdíl jediné branky. O šest minut později už bylo vyrovnáno a domácí byli v tu chvíli hodně dole. Hosté nakonec domácím pomohli k vítězství sami, když v 56. minutě usedli na trestnou lavici hned dva hráči Telče. Nabídnutou přesilovku pět na tři Vimperští o minutu později proměnili ve vítězný gól, kterým Ladislav Paule zkompletoval svůj hattrick. Telč se pak v závěru zápasu ještě pokusila o hru bez brankáře, ale výsledek se již nezměnil. Domácí tak před vánoční pauzou vydřeli důležité tři body. Krajská liga se znovu rozběhne o prvním lednovém víkendu, kdy Vimperk zamíří k derby do Strakonic.

 

Chtěl bych všem příznivcům vimperského hokeje popřát příjemné vánoční svátky a hodně zdraví v novém roce 2018. za HC Vimperk vedoucí mužstva Jiří Horejš 

 

 

Foto: Zdeněk Formánek

 

 

 

 

 

{gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/prosinec/hokej_muzi_vimperk_telc/{/gallery}