Exkurze v Rohde & Schwarz

 

 

 

Exkurze v Rohde & Schwarz

 

 

 

 

       Žáci 9. ročníku jsou před důležitým rozhodnutím, vybírají si svou profesní budoucnost. A tak není divu, že přivítali možnost prohlédnout si firmu Rohde &Schwarz, největšího zaměstnavatele ve Vimperku. V rámci předmětu SVĚT PRÁCE si třídy 9. B a 9. A prohlédly nejen výrobní prostory, ale také si vyzkoušeli v zaškolovacím středisku svou manuální zručnost a trpělivost.

 

 

 

       Hned v recepci si žáci všimli stromu benefitů, kterých všichni zaměstnanci mohou využívat a jež přispívají k jejich spokojenosti. Poté se žáků ujala paní Hanzlíčková, průvodkyně exkurze. Zahájení patřilo prezentaci firmy v zasedací místnosti, kde se žáci dověděli něco z historie firmy, informace o místech, kde má firma a další pobočky sídlo. Zásadní informací byly samozřejmě produkty výroby a jejich využití. Prezentace byla provázena slovním výkladem, nechybělo zapojení posluchačů do problematiky, zajímavosti i otázky. K příjemné atmosféře přispělo i občerstvení z firemní kuchyně.

 

 

 

       Exkurze pokračovala halou logistiky. Kde si žáci uvědomili, jak důležitá je příprava materiálu a jeho pohyb. Následovala kovovýroba a dále kabelová výroba, v níž pracuje na 100 zaměstnanců. V další hale žáci viděli výrobu a montáž těch produktů, které byly přejaté od jiných firem. Na žáky zapůsobila i výroba a montáž modulů přispívajících např. k bezpečnosti cestujících v letecké dopravě. V celém objektu je udržována skvělá čistota a důsledně je dodržována bezpečnost práce, což je důležité jak pro zaměstnance, tak pro vyráběné velmi citlivé produkty. Průvodcem ve výrobních halách nám byl Ing. Josef Krýcha, zaměstnanec mající na starost výuku těch, co se rekvalifikují pro potřeby firmy.

 

 

 

       Součástí exkurze byly konkrétní pracovní činnosti v zaškolovacím středisku. I zde si žáci dobře vedli. Pájeli, spojovali, kompletovali, protahovali, zkrátka si vyzkoušeli to, co je důležité pro výrobu produktů firmy Rohde & Schwarz.

 

 

 

       Organizátory exkurze samozřejmě zajímalo, co si žákům utkvělo v paměti z tříhodinového pobytu v jejich firmě. Zpětná vazby spočívala v testových otázkách, při nichž naši žáci uspěli velmi dobře. Tak snad si dobře zvolí i svou budoucí profesi.

 

 

 

      Organizátorům exkurze patří vřelé poděkování a firmě Rohde & Schwarz přejeme hodně úspěchů.

 

 

 

Dagmar Rückerová,
ZŠ TGM Vimperk

 {gallery}Jitka/rok2020/unor/rohde{/gallery}

{jcomments off}