Česká televize na Šumavě

 

 

 

Natáčení pro Českou televizi na Šumavě

 

 

 

 
04 nataceni vojvodik

    V sobotu 16. února vyrazil štáb dokumentaristů České televize na Šumavu, aby zde natočil medailonek se známým amatérským meteorologem Tondou Vojvodíkem.

 

 

 

    Natáčení ale začalo už ráno na východním okraji Prahy, konkrétně v Újezdu nad Lesy, kde žije Tondův dlouholetý kamarád a amatérský meteorolog Josef Jindra. Oba společně v 80. letech začali s měřením na šumavských pláních, kde zakládali postupně meteorologické budky.

 

 

 

    Po 8. hodině ranní se dokumentaristé přesunuli do Vimperka, kde před polednem naložili Tondu Vojvodíka a společně vyrazili na Horskou Kvildu, kde u meteorologických budek byla natočena hlavní část rozhovoru a to za téměř jarního počasí, kdy teplota překračovala 11°C nad nulou. Na místo dle domluvy krátce po poledni přijel i Ivo Rolčík s rodinou, další šumavský amatérský meteorolog a kamarád Tondy. Ivo byl také před kamerou vyzpovídán, štáb například zajímalo, jak dlouho se oba znají, od kdy spolupracují, čemu se konkrétně věnují nebo proč je zrovna počasí takovým koníčkem. U meteobudek byly natočeny detailní záběry při měření.

 

 

 

       Následoval přejezd pod Jezerní slať, kde Tonda vysvětloval historii a vznik stanice Perla, jedné z nejstudenějších lokalit
v České republice. Natočeno bylo opět několik záběrů, jak Tonda přijíždí k budce a provádí měření teploty a výšky sněhu.

 

 

 

       Po necelé hodince se všichni přesunuli na nedaleké parkoviště, kde byla krátce vyzpovídána před kamerou i manželka Ivoše, Milena. Před 15. hodinou štáb s Tondou odjel do Vimperka, kde bylo pořízeno několik záběrů na město.

 

 

 

       Během pár dní vznikne z natočeného materiálu v České televizi krátký dokument, který bude odvysílán v pořadu Gejzír. 

 

{gallery}Jitka/unor/nataceni{/gallery}

 

{jcomments off}