Krytý bazén zatím nebude

KRYTÝ BAZÉN VE VIMPERKU

 

Rada města a celá koalice se intenzivně zabývá otázkou krytého bazénu ve Vimperku. Vedení města podporuje výstavbu krytého bazénu, chápe tuto investici bazen vimperkjako prioritu dle plánu rozvoje města a jako jednu z klíčových investic pro naplňování vize města – Vimperk, turistické zázemí národního parku Šumava a kvalitní místo pro život.

 

Přesto, na základě dostupných informací, které jsme intenzivně shromažďovali poslední měsíc, jsme se rozhodli zrušit probíhající zadávací řízení na výběr dodavatele stavebních prací, a to s ohledem, že nabídkové ceny výrazně překračují v rozsahu 20 až 37 mil Kč rozpočtovanou, a tedy i předpokládanou cenu celé stavby dle zpracované projektové dokumentace. Nabídky tedy neodpovídají ani dosavadním plánům na financování celé akce. Toto rozhodnutí bylo konzultováno s firmou GPL-Invest s.r.o, pověřenou realizací výběrového řízení a vychází i z jejich návrhů možného dalšího postupu.

 

Všichni koaliční partneři mají ve svých programech realizaci areálu vodních sportů, ale zároveň i zodpovědnost vůči hospodaření města Vimperk. Je nyní proto nutné posoudit zpracovaný projekt, z pohledu investičních nákladů a ekonomických nákladů na provoz z hlediska celkové koncepce areálu letních sportů a možné návaznosti jednotlivých sportovišť a jejich zázemí. Počátkem roku 2019 bude proto odborně zhodnocen projekt po stránce investičních nákladů, ekonomiky provozu i marketingového plánu. Na základě výsledků budeme rozhodovat o dalších krocích směrem k výstavbě bazénu.

 

O dalším postupu Vás budeme informovat.

Rada města 

{jcomments off}