Mikuláš na ledě

Mikuláš na ledě

mikulas na lede

 

 

     Akci Mikuláš na ledě uspořádala třída 9. B ze ZŠ TGM Vimperk. Nápad vznikl při hodinách Světa práce. Žáci si tímto způsobem alespoň trochu vyzkoušeli, co vše je potřeba k uspořádání akce. Sehnat peníze, domluvit pronájem, rozdělit si povinnosti související s organizováním soutěží pro děti, nakoupit vše potřebné na balíčky se sladkostmi, vytvořit pozvánky, plakáty, roznést je atd.

 

     9. B připravila program na ledě 5. 12. od 16 do 17 hodin tak, že si děti mohly zabruslit, zasoutěžit, zadovádět na ledě a třeba si nechat na obličej namalovat něco hezkého. Během akce děti navštívil Mikuláš s čerty a anděly. Mikulášská družina s dětmi pohovořila a rozdala jim balíčky s dobrotami. Při tom všem se jim z reproduktorů zimního stadionu linuly do uší písně s vánoční tematikou.

 

     Součástí akce byl také charitativní bufet, ze kterého veškeré získané peníze budou věnovány na opuštěná zvířata ve Vimperku a okolí. Koláče a buchty v tomto bufetu byly vyrobeny žáky 9. B a jejich rodinnými příslušníky.

 

     Děkuji moc dětičkám a jejich rodičům, že se akci rozhodli podpořit svou přítomností. Dětiček na akci dorazilo asi osmdesát.

 

     Dále velký dík všem, bez jejichž pomoci by akce nemohla proběhnout – třídě 9. B, Martině Mondlové, Davidu Vinšovi, pracovníkům Městských služeb ve Vimperku, Mikuláši, čertům a andělům.

 

Alžběta Rückerová 

 

Foto: Zdeněk Formánek 

   {gallery}vimperk/2018/foto_zdenek_formanek/prosinec/certi_zimak/{/gallery}

{jcomments off}