Vimperáci 2018 / Martin Vališ

Vimperáci 2018 s podporou KDU-ČSLlogo

 

 

Martin Vališ se představuje

 

martin valis

 

1. Můžeš nám v krátkosti říci něco o sobě?

Ve Vimperku žiji od narození. Navštěvoval jsem zdejší ZŠ a ZUŠ, a po absolvování Konzervatoře v Českých Budějovicích jsem nastoupil jako učitel na Základní uměleckou školu, kde působím dodnes. Krom učení jsem též aktivní muzikant.

 

2. Proč si se rozhodl kandidovat?

Chci se aktivně podílet v oblasti kultury na Vimpersku.Jak jsem se již zmínil, skoro celý svůj dosavadní život se věnuji hudbě. Od svých osmi let jsem součástí Dechového orchestru ZUŠ Vimperk. Nejdříve jen jako hráč, v posledních letech i jako jeden z pomocníků kapelníka Petra Staňka. Orchestr svou velikostí a kvalitou přesahuje hranice jihočeského kraje, v dnešní době se dá říci, že se jedná o celorepublikový unikát. Má smysl takováto tělesa (složená převážně z vimperských dětí a mládeže) podporovat ještě ve větší míře, než tomu bylo doposud.

 

3. Jaké jsou tvoje priority?

Mojí hlavní prioritou je kultura a kulturní dění. Za posledních 15 let jsem prošel celou řadou hudebních uskupení, se kterými jsem byl součástímnoha festivalů, městských slavností, plesů atd. Díky tomujsem poznal práci v této oblasti i v jiných městech a musím upřímně říci, že Vimperk dost zaostává za ostatními. Nechci být jen kritický, protože kultura je v naší republice celkově podhodnocena, ale i tak by se dalo udělat daleko více.

 

4. Co chceš vzkázat voličům?

5. nebo 6. října se s vámi rád potkám u voleb :-).  

 

 

 

{jcomments off}