Vimperský majáles pohltil nad 1800 diváků!

Jaký byl Vimperský majáles 2018 a jaký bude ten další jsme se

zeptali hlavního organizátora Šimona Blaschka

 

DSC 0209

 

Jak bys hodnotil 4. ročník Majalesu?

Za pořadatelský tým určitě pozitivně! Přípravy trvaly prakticky celý rok a takový průběh s tak velkou návštěvností pro nás byl velkou odměnou za tu dřinu.

 

Na co se můžeme těšit příští rok?

Majáles určitě pojede dál, teď ale musíme v první řadě dorovnat spánkový deficit a dotáhnout spoustu byrokracie, která je s pořádáním Majálesu spojená. První informace k dalšímu ročníku vypustíme, odhaduji, někdy v létě.

 

DSC 0655

 

Čekal jsi letos takové číslo (1800 lidí)?

Budu upřímný – takové číslo jsme nečekali ani v těch nejrůžovějších představách! Moc si toho zájmu a důvěry vážíme. Na druhou stranu víme, že některé části areálu nebyly na takový nápor úplně připravené, slibujeme ale, že to pro příští rok vychytáme!

 

Kdo tě nejvíce z kapel překvapil?

Z odpoledního programu Brass Avenue, kteří rozhýbali malé i velké, večer pak mým favoritem byli Wohnout, kteří opět předvedli, proč jsou aktuálně jednou z nejžádanějších kapel v ČR!

 

DSC 0680

 

Kdo vlastně vymyslel Majáles Vimperk na letním kině?

Už od 1. ročníku jsme tři – já, Michal Pluščenko a Ondra Janda. Dlouho jsme dělali ve Vimperku klubové koncerty, ale udělat něco pod širým nebem, to byla výzva. A letní kino nás napadlo tak nějak automaticky, jako malí kluci jsme tam chodili na různé akce a přišlo nám to škoda, že se tam v té době nic nedělo.

 

Řekni nám něco o tvém týmu co s tebou dělá ve Vimperku kulturní akce?

Jak už jsem zmínil, hlavní slovo má naše trio. Během celého roku nám také pomáhá můj brácha Štěpán, který má na starosti kompletní grafiku. S blížícím se datem Majálesu se náš tým pak rozrůstá o naše kamarády, kteří nám pomáhají. Sluší se také říct, že za ty roky už jsou to prakticky profíci a často si je jiní pořadatelé zvou na své akce, z toho máme velkou radost!

 

DSC 0809

 

Máš nějaký velký kulturní sen?

Žádný konkrétní mě nenapadá, všeobecně se ale snažím, aby se akce, které pořádám, stále rozvíjely a rozrůstaly. U Majálesu bych jednou rád dosáhnul toho, aby na celý týden ožilo celé město – besedy, divadlo, výstavy, atd. Postupně se na tom snažíme pracovat, letos jsme podruhé realizovali doprovodný program ve speciální Majálesové zóně, ale výhledově bychom to chtěli propracovat ještě víc. Jsme v tom otevření jakýmkoliv nápadům, proto pokud máte kdokoliv jakýkoliv nápad, dejte nám vědět!

 

Co tě letos ještě čeká a kde v blízkosti tě můžeme potkal?

Hned po Majálesu mě čeká návrat do práce, pracuji jako produkční v pražském klubu Rock Café. Své jihočeské domovině jsem ale věrný, nejbližší akcí v mé režii bude fotbalový turnaj Čkyně Cup v nedaleké Čkyni (30. června), co se hudby týká, v srpnu pořádám na nedaleké plovárně ve Volyni jiný festival, ten se jmenuje Summer Punk Párty Volyně a je zaměřený primárně na punk-rock a hardcore, navíc se zde při poslechu hudby můžete vykoupat v bazénu s výhledem na pódium!

 

 Zdeněk Formánek

 

 

Foto: Zdeněk Formánek  

 {gallery}vimperk/2018/foto_zdenek_formanek/kveten/majales_2018/{/gallery}

 

 

Čtvrtek PechaKucha Night 2

majales ctvrtek

 

Ve čtvrtek 17.4.2018 se uskutečnila už 2. letošní PechaKucha Night, tentokrát v rámci doprovodného programu k letošnímu Majálesu. Místem konání byla zóna, kterou spolek MISSION Vimperk vybudoval společně s Prostor Vimperk, Vimperk žije a Muzejní spolek vimperského panství.

 

Představilo se celkem 8 mluvčích, které sledovalo opravdu početné publikum. Martin Gregora,Ivan Hojdar,Jakub Raus,Sára Lučanová (Budějovický Majáles) Jakub Vácha,Patrik Krull,Michalea Kačmárová,Jan Heřta,Bára Havlíčková.

 

  {gallery}vimperk/2018/foto_zdenek_formanek/kveten/majales_ctvrtek/{/gallery}

 

{jcomments off}