Mouřenecké léto ještě nekončí!

 

Mouřenecké léto ještě nekončí!

 

 

      Prázdniny už “stříhají metr”, to ale neznamená, že se Mouřenecké léto 2022 (cyklus akcí v kostele na Mouřenci nad šumavským Annínem) vyčerpalo.

 

 

      Máme pro vás ještě jeden příjemný koncert. V pátek 26. srpna od 20 hodin u nás už zahraje a zazpívá klatovská kapela Elias. Těšit se můžete na spirituály a další písně ve vícehlasých úpravách. Vstupenky za jednotnou cenu 150,00 Kč budou k dostání na místě před koncertem.

 Koncert skupiny Elias na Mourenci 2022

 

      Stále běží i prázdninový režim komentovaných prohlídek. Až do 31. srpna (včetně) můžete přijít v pondělí, středu, pátek, neděli v 16:30 hodin a v sobotu v 11 hodin (toto platí po celý rok včetně prázdnin). Od září pak můžete Mouřenec navštěvovat vždy v sobotu v 11 hodin.

platne - mourenec - prazdniny - prohlidky 2022

  

      Vrcholem Mouřeneckého léta 2022 bude v sobotu 24. září od 14 hodin poutní česko- německá mše svatá s P. Jendou Kulhánkem, hudebním doprovodem a malou slavností před kostelem. 

 

 Letni Mourenec - Jitka Markova

       

 

      Pozvánky do blízkého okolí:

 

 

      Žehnání obnovenému křížku, vzpomínka na Emila KINTZLA 

 

 

       Tuto sobotu 27. srpna od 14 hodin bude na Stodůlkách u Prášil žehnání obnovenému křížku. Před rokem ho tam vztyčil pan Emil Kintzl, pak ho někdo zničil. Emil Kintzl už ho bohužel obnovit nestačil, ale jeho přátelé Martin Beránek a Jiří Strejc, s pomocí paní Nadi Kintzlové, křížek obnovili.

 

 

       Pro pěší je místo přístupné po modré turistické značce z Dobré Vody. Pro hůře pohyblivé bude připravený minibus. Odjíždí ve 13 hodin z parkoviště u Dobré Vody.  

 krizek Stodulky

 

       V sobotu 17. září od 14 hodin bude poutní mše svatá ve Vatěticích (mouřenecká farnost), a to v obnovené kapli Panny Marie Bolestné. Zve především rodina Vinčálkova, která stojí za obnovou této kaple. 

 

 mse vatetice

 

-lm- 

 


{jcomments off}