policie nove

Krimi zprávy z regionu

Krimi zprávy ze Sušice a okolí

 

Krádež kola za 55 tisíc

KOLINECKO – Pachatel si přisvojil cizí jízdní kolo. 

Oznámení o krádeži jízdního kola přijali policisté na obvodním oddělení v Kolinci. V sobotu 12. října poškozený muž za obcí Kolinec odstavil jízdní kolo s elektrickým pohonem, po chvilce se vrátil a již nebylo na místě. Majiteli vznikla škoda ve výši 55 tisíc korun.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

 

Okradl bývalou přítelkyni

SUŠICKO – Muž odcizil ženě různé věci a platební kartu, kterou neoprávněně používal k výběrům peněz. 

Policisté na obvodním oddělení v Sušici ukončili prověřování případu krádeže. Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření pětatřicetiletý muž ze Znojemska ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Muž koncem měsíce srpna, jako bývalý přítel poškozené, jí odcizil finanční hotovost, batoh, spací pytel i platební kartu peněžního ústavu, kdy  pomocí karty vybral částku 3 500 Kč a pokusil se o dalších 34 plateb i výběrů ve výši 4 370 Kč.

 

 

A další “podařená návštěva”

KLATOVY – Při návštěvě v bytě vzal finanční hotovost a šperky. Dále našel peněženku s platební kartou, kterou ve čtyřech případech použil k platbám. 

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování případu krádeží a neoprávněné použití platební karty. Komisař zahájil trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Domažlicka, který v současnosti pobývá v Klatovech a byl obviněn z přečinů krádež, spáchaných částečně ve stádiu pokusu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Muž na návštěvě v bytě v Klatovech dne 25. července odcizil finanční hotovost 54 tisíc korun a 900 euro, různé zlaté a stříbrné šperky. Podle odborného vyjádření muž způsobil škodu ve výši 94 468 Kč.

Dále v přesně nezjištěné době počátkem srpna našel v prostoru obchodního centra na Domažlické ulici peněženku s platební kartou. Muž  platební kartu dne 8. a 9. srpna použil ve čtyřech případech k úhradě na čerpacích stanicích na Klatovsku a poškozené způsobil škodu ve výši 872 Kč.

Muž byl za majetkovou trestnou činnost již v minulosti odsouzen.

 

 

Zjištěn zloděj koloběžky

SUŠICE – V první polovině měsíce srpna muž v domě odcizil koloběžku. 

Policisté z obvodního oddělení v Sušici ukončili prověřování krádeže koloběžky, kdy zjistili pachatele. Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu krádež pětasedmdesátiletý místní muž. V době od 9. do 12. srpna, odcizil v mezipatře bytového domu koloběžku, kterou předal svému známému a ten ji odnesl do zastavárny.

Muž byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen. Pachatel svým jednáním způsobil škodu ve výši 1 500 Kč.

 

 

 

Porušil tři zákazy činnosti

 

SUŠICE – V nočních hodinách strážníci kontrolovali řidiče. 

 

Po Sušici jel v úterý 15. října řidič s vozem značky Opel Astra směrem do centra. Strážníci městské policie řidiče kontrolovali třicet minut po třiadvacáté hodině na ulici Nádražní.

Při zjištění totožnosti sedmadvacetiletého muže ze Strakonic zjistili strážníci také to, že jde o muže který má uloženy tři tresty zákaz činnosti řízení motorových vozidel podle dvou rozhodnutí Městského úřadu ve Strakonicích a přivolali policisty z místního obvodního oddělení.

 

Provedená dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

Policisté žádají občany o spolupráci

KLATOVSKO – Hledaný muž se vyhýbá nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. 

Policií ČR bylo vyhlášeno celostátní pátrání po hledané osobě:

https://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=8291214180304

(Pokud byla osoba vypátrána, odkaz nelze zobrazit. V evidenci “Pátrání po osobách” jsou zpřístupněné platné záznamy.)

Policie žádá občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, pohybu či výskytu hledaného muže, aby neprodleně podali zprávu Policii ČR na telefon číslo 158 nebo  osobně na policejní služebnu.

Informace můžete sdělit i prostřednictvím e-mail: kt.ook.podatelna@pcr.cz.

 

 

 

Nedal přednost v jízdě a po střetu vozidel ujel

 

KLATOVY – Svědek dopravní nehody jel za vozidlem a oznámil událost na tísňovou linku. Policisté řidiče vypátrali – nadýchal 1,91 promile. 

 

Ve čtvrtek 17. října 2019 jel řidič s osobním vozidlem značky Seat Leon po komunikaci ve směru od obce Beňovy na Lomec. V devět hodin dopoledne, na křižovatce se silnicí II. třídy číslo 191, chtěl řidič s vozidlem přejet rovně na obec Lomec a nerespektoval dopravní značku, kdy nedal přednost v jízdě řidičce jedoucí s vozidlem značky Volvo a došlo ke střetu.

 

Řidič s vozidlem Seat pokračoval v jízdě a ujížděl směrem na Lomec do Lub až k železniční stanici Luby, kde odbočil vlevo na Klatovy, u cyklostezky zastavil a utíkal směrem k městu; po 300 metrech skočil do Drnového potoka, kde byl vypátrán policisty z dopravního inspektorátu.

 

K vypátrání podezřelého řidiče přispěl svědek dopravní nehody, který po srážce vozidel jel  za vozidlem Seat až do místa jeho odstavení a oznámil událost na tísňovou linku policie.

 

Policisté zjistili totožnost šestatřicetiletého muže z Klatov, který se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,91 a 1,77 promile alkoholu a byl převezen k lékařskému vyšetření a odběru krve do zdravotnického zařízení.

 

Řidička a spolujezdec z vozidla Volvo při dopravní nehodě utrpěli zranění a byli převezeni k ošetření do nemocnice. Odhadnutá hmotná škoda činí 400 tisíc korun.

 

Policisté z dopravního inspektorátu stejného řidiče tentýž den kontrolovali kolem patnácté hodiny, kdy řídil vozidlo Škoda Octavia a jeho dechová zkouška byla s výsledkem 0,99 a 1,01 promile alkoholu. Opět byl převezen do zdravotnického zařízení, kde bylo provedeno lékařské vyšetření a odběr krve.

 

V obou případech je šestatřicetiletý muž  podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

————————————

Statečná poštovní doručovatelka

PLZEŇ – Plzeňští kriminalisté objasnili zvlášť závažný zločin loupeže, kdy dva maskovaní muži s pistolí v ruce přepadli poštovní doručovatelku a odcizili jí peníze určené na vyplacení důchodů. 

Plzeňští kriminalisté zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin loupež spáchaný ve formě spolupachatelství.

Obviněnými jsou dva muži z Plzně ve věku 32 a 47 let. Ti 9. listopadu 2018 v ranních hodinách přepadli s pistolí v ruce 52letou poštovní doručovatelku. Jeden z pachatelů ženu nejprve natlačil do chodby domu, kde zrovna roznášela dopisy a přitom jí na břicho mířil pistolí. Po chvíli do domu přišel i druhý z pachatelů a za stálé hrozby namířenou střelnou zbraní chtěli po doručovatelce peníze. Oba byli maskovaní a měli na sobě více vrstev oblečení. Žena jim z obavy o svůj život vydala přes 25 tisíc korun, které byly určené na vyplacení důchodů. Mužům to ovšem nestačilo a chtěli další peníze. Poškozená jim ukázala desky, ze kterých předtím vyndala hotovost, aby se přesvědčili sami, že už žádné další finanční prostředky nemá. Oba dva posléze z místa činu utekli. Při útěku ze sebe strhávali různé části oblečení a odhazovali je na zem.

Policisté začali po pachatelích ihned pátrat a o pomoc požádali i veřejnost. Z nalezených oděvů odebrali a zajistili veškeré stopy. Natipovali si dva muže, kteří se ovšem k loupeži odmítli vyjádřit. Přesto se plzeňským kriminalistům díky skvělé mravenčí práci a na základě důkazů a svědeckých výpovědí podařilo oba muže usvědčit. V současné době si již odpykávají trest odnětí svobody za jinou majetkovou trestnou činnost.

 

 

Odložení případu požáru

 

HORAŽĎOVICKO – V měsíci červnu došlo k požáru stodoly a domu. 

 

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování požáru stodoly a domu. Ve středu 12. června 2019 došlo kolem šestnácté hodiny v obci u Chanovic k požáru hospodářského objektu a k jeho rozšíření na vedlejší rodinný dům.

 

Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičského záchranného sboru i policisté z oddělení obecné kriminality, policejní psovod se služebním psem na vyhledávání akcelerantů hoření a další specialista z oboru elektro.

 

Trestní věc podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti, kterého se měl dopustit neznámý pachatel, byla podle trestního řádu odložena. Policejnímu orgánu se nepodařilo zjistit skutečnosti k zahájení trestního stíhání.

 

 

 

Řídil opilý a narazil do zaparkovaného vozidla

 

SUŠICKO – Muž po dopravní nehodě nadýchal 1,67 promile alkoholu. 

 

V pátek 18. října 2019 jel čtyřiadvacetiletý muž z Kašperskohorska s vozidlem značky Suzuki Swift po obci Petrovice u Sušice. Muž se plně nevěnoval řízení vozidla a pětadvacet minut po půlnoci narazil přední částí do zaparkovaného vozidla značky Škoda Rapid.

 

Při šetření dopravní nehody policisté zjistili, že muž nevlastní žádné řidičské oprávnění a vozidlo nemá platnou technickou kontrolu. Ke zranění osob nedošlo.

 

Provedená dechová zkouška byla u řidiče s výsledkem měření 1,57 a opakovaně 1,67 promile alkoholu. Muž souhlasil s lékařským vyšetřením a policisté jej převezli do zdravotnického zařízení v Sušici, kde byl proveden i odběr krve.

 

Odhadnutá hmotná škoda činí 75 tisíc korun.

 

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

 

Řídil s 1,67 promile alkoholu

 

SUŠICKO – Řidič jel s vozidlem po obci a potkal dopravní policisty. 

 

Policisté z dopravního inspektorátu kontrolovali v obci Hartmanice řidiče vozidel v pátek 18. října letošního roku. Deset minut po desáté hodině dopoledne zastavili řidiče vozidla značky Mitsubishi Pajero, z důvodu podezření nepoužití bezpečnostního pásu. Policisté zjistili totožnost řidiče, kterým byl šestapadesátiletý muž z obce u Sušice. Na výzvu se muž podrobil dechové zkoušce a přístroj ukázal hodnoty 1,37 a opakovaně 1,50 promile alkoholu. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

 

Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

-p cr-

{jcomments off}