policie

Podařená návštěva kradla u hostitele

policie

Na návštěvě kradla

SUŠICE – Žena si přivlastnila cizí peníze i mobilní telefon. 

 

Ve zkráceném přípravném řízení převzala sdělení podezření z přečinu krádež osmadvacetiletá žena ze Sušice. Počátkem měsíce října byla na návštěvě v bytě svého známého, kde se nacházel i další muž, a když tento spal, tak mu odcizila z peněženky ve výši 2 000 Kč. Dále vzala volně odložený mobilní telefon.

Žena byla za trestný čin krádeže v posledních letech odsouzena podle rozsudků Okresních soudů v Klatovech a Českých Budějovicích.

Žena svým jednáním způsobila škodu ve výši 2 550 Kč.

 

 

 

Opilý cyklista riskoval

SUŠICE – Jel na neosvětleném jízdním kole. Nadýchal 2,11 promile alkoholu. 

Policisté z obvodního oddělení v Sušici ve čtvrtek 10. října tohoto roku zjistili na ulici Dlouhoveská cyklistu, který neměl řádné osvětlené jízdní kolo. Ve 20.50 jej zastavili a místní jednapadesátiletý muž se podrobil dechové zkoušce s výsledkem měření 1,86 a opakovaně 2,06 a 2,11 promile alkoholu.

Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude předán správnímu orgánu.

 

 

 

Cyklistka, která se srazila s autobusem, střízlivá nebyla

KLATOVYSeniorka měla dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. 

Ve čtvrtek 9. října 2019 jela po Klatovech třiašedesátiletá místní žena na jízdním kole po chodníku ulicí Koldinova směrem od ulice U Pazderny k ulici Dukelská. Na křižovatce s ulicí Masarykova měla v úmyslu přejet ulici, v 7.10 hodin sjela z chodníku a narazila do pravého boku projíždějícího autobusu, který jel ve stejném směru a odbočoval vpravo z ulice Koldinova do ulice Masarykova.

Po střetu došlo k pádu cyklistky na vozovku, žena utrpěla zranění a byla převezena k ošetření do nemocnice. U cyklistky byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 0,90 a opakovaně 0,95 promile alkoholu.

 

 

Policisté hledají řidiče a svědky

KLATOVSKO – K dopravní nehodě došlo za obcí Luby směrem na Týnec. Neznámý řidič ujel a může se přihlásit na dopravní inspektorát. 

K dopravní nehodě došlo dne 3. října 2019 na silnici III. třídy číslo 19124 v katastru obce Týnec v místě, kde se nachází několik budov.

Ve 14.15 hodin jel nezjištěný řidič s osobním vozidlem značky Citroën zelené barvy ve směru od Lorety na Klatovy. U objektů náhle přejel do protisměru, kde jela řidička s vozidlem značky Škoda Felicia. Řidička se chtěla vyhnout střetu vozidel, strhla řízení a havarovala mimo komunikaci.

Neznámý řidič s vozidlem pokračoval bez zastavení a učinění opatření.

Policisté z dopravního inspektorátu v Klatovech prošetřují uvedenou dopravní nehodu a  žádají řidiče vozidla i případné svědky události o poskytnutí informací.

Informace sdělte na dopravní inspektorát v Klatovech v pracovních dnech na telefon číslo 974 334 251 nebo 974 334 250 i prostřednictvím e-mailu: kt.di.podatelna@pcr.cz.

 

 

-pcr-

{jcomments off}