Polovinu garáží v Hartmanicích zničil oheň

 

o1  o2

o3

 

Polovinu  ze 14 garáží poškodil oheň, který v úterý 16. dubna v Hartmanicích likvidovalo 8 požárních jednotek. Zasaženy byly i přilehlé přístřešky. Zcela zničeno požárem bylo jedno auto. Odhadnutá škoda je 400 tisíc korun. 

 

Oznámení o požáru garáží v obci Hartmanice přijali hasiči i policisté. Dvacet minut po třinácté hodině v garáži došlo k požáru odstaveného osobního vozidla značky Hyundai. Následně se požár rozšířil přes střechu na dalších šest sousedních zděných řadových garáží. Při požáru došlo k ohoření střešní krytiny, dvou motocyklů a dalších uskladněných věcí uvnitř garáží.

 

Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičského záchranného sboru i policisté z oddělení obecné kriminality, policejní psovod se služebním psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Podle dosavadního šetření byla pravděpodobná příčina požáru technická závada elektroinstalace v motorovém prostoru vozidla, ale nebylo vyloučeno ani úmyslné zapálení.

 

Šetření příčiny požáru provádí také specialista z technického ústavu požární ochrany, poškozené vozidlo je podrobeno dalšímu zkoumání.

 

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

 

-p cr –

{jcomments off}