g3

Gymnazista roku 2019

g3

 

V soutěži Gymnazista roku 2019 se utkalo 28 studentů krajských gymnázií

Klání celkem 28 studentů gymnázií se ve středu 20. března 2019 uskutečnilo na Krajském úřadě Plzeňského kraje. Své znalosti ve vědomostním kvízu poměřili studenti 4. ročníku z celkem 14 gymnázií.

 

Vědomostní kvíz, který vytvořil tým Krajského centra vzdělání a Jazykové školy s právem státní zkoušky, prověřil znalosti studentů 120 otázkami z oblasti přírodních a společenských věd i všeobecného přehledu. Z 28 studentů gymnázií v Plzeňském kraji vzešla trojice finalistů.

Ta se pak utkala v závěrečném rozstřelu, z něhož vzešel jediný vítěz. V letošním 4. ročníku soutěže zvítězila studentka Gymnázia J. Vrchlického, Klatovy, Jitka Mertlová. Na druhém místě se umístil Matěj Brzica, Gymnázium, Stříbro. Třetí příčku obsadil Josef Hladil, Gymnázium, Plzeň.

 

Ceny pěti nejúspěšnějším řešitelům kvízu, poukázky na nákup zboží, předávaly náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová a vedoucí odboru školství, mládeže  a sportu Jaroslava Havlíčková.

 

Jsem velmi ráda, že se mohu setkat s mladými lidmi, kteří mají široký rozhled nad rámec studijních povinností. Je to právě vzdělání, které mladým lidem otevírá bránu k dobrému zaměstnání a další uplatnění v životě. A je velkým úspěchem pro všechny soutěžící dostat se mezi tři desítky nejlepších gymnazistů v celém kraji,” uvedla náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová.

 

Úspěšní řešitelé kvízu – vítězové Gymnazista roku 2019:


1. místo a poukázka 10 000 korun
                                    – Jitka Mertlová (Gymnázium J. Vrchlického, Klatovy)

2. místo a poukázka 8 000 korun
                                    – Matěj Brzica (Gymnázium, Stříbro)

3. místo a poukázka 6 000 korun
                                    – Josef Hladil (Gymnázium, Plzeň)

4. místo a poukázka 3 000 korun
                                    – Václav Pašek (Gymnázium a SOŠ, Plasy)

5. místo a poukázka 3 000 korun
                                    – Eliška Pirnosová (Gymnázium, Plzeň)

– tz pk-

{jcomments off}