Chřipka zavřela i klatovskou nemocnici

Klatovy – Z důvodu zvýšeného výskytu respiračních onemocnění, včetně chřipky, vyhlašuje od pondělí 18. února Klatovská nemocnice zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů na všech lůžkových odděleních.


88-zakaz-web (2)Zdroj: https://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/chripka-zavira-klatovskou-nemocnici-20190217.html
88-zakaz-web (2)

 

 

Zákaz platí do odvolání. Nadále trvá omezení rovněž ve Stodské na všech odděleních a v Domažlické nemocnici na interně a ARO-JIP. Omezením návštěv chráníme hospitalizované pacienty. Po dobu léčby je totiž jejich organismus oslaben a setkání s nemocným návštěvníkem by mohlo zkomplikovat průběh jejich léčby. Děkujeme všem za pochopení,“ uvedl mluvčí Klatovské nemocnice Jiří Kokoška.

 

Nemocnost akutních respiračních onemocnění včetně chřipky v Plzeňském kraji na 100 tisíc obyvatel byla v minulém týdnu 1375. Ze epidemický práh je považována hodnota 1600.

 

Proti chřipce je možné se bránit konzumací vitamínů a a dostatečným pitím. „Ideální je denně vypít alespoň 0,3 l tekutin na 10 kg hmotnosti. Speciálním nápojem proti chřipce a nachlazení je zázvorový čaj,“ poradila nutriční terapeutka Klatovské nemocnice Iva Čumpelová.

Z


Zdroj: https://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/chripka-zavira-klatovskou-nemocnici-20190217.html

Zdroj: denik.cz

{jcomments off}