Paddy’s Bangers zahráli pacientům v nemocnici

Pacientům v sušické nemocnici zahráli před Vánocemi Paddy’s Bangers

 

 

paddys 1

 

Téměř osmdesátiletý Václav Kopačka stráví část letošních Vánoc mimo domov. V listopadu měl mozkovou příhodu a podle prognóz měl být po rekonvalescenci v sušické nemocnici od pátku doma. Protože se ale dostavily komplikace, z nemocnice ho pustili za rodinou jen na Štědrý den a pak se do špitálu znovu vracel.

„Bude to poprvé, kdy nebudu část Vánoc doma. Věřím, že se brzy vrátím domů na trvalo. Každopádně sestřičky i lékaři o mě pečují tak, abych si i Vánoce ve špitále užil,“ uvedl Václav Kopačka, na kterého doma čeká nejen manželka Marie, ale i děti a vnoučata.

V sušické nemocnici rozhodně není jediný. Přes vánoční svátky tu musí zůstat desítky pacientů, většinou právě na oddělení následné péče, ale třeba i na interně.

 

paddys 2

Letošní 23.prosinec měli o něco veselejší. Muzikanti ze sušické skupiny Paddys Bangers stejně jako loni bezplatně nabídli své vystoupení a zpestřili pacientům čas strávený mimo domov. „Na Štědrý den chodíme hrát a zpívat do domova důchodců. Původně jsme chtěli chodit po pokojích s kytarou a zazpívat každému koledu, takhle je to ale lepší. Bylo to příjemné vystoupení, v relativně malém prostoru. Nám se tu zpívá moc hezky, protože lidé jsou nám vděční a my to tak při vystoupení cítíme,“ uvádí jeden ze zpěváků a muzikantů Čestmír Kříž.

 

paddys 3

 

Vystoupení vokální skupiny hrající irskou hudbu, kterou tvoří výhradně muži trvalo zhruba 90 minut, do místnosti kde se provádí arteterapie se vměstnalo asi 40 lidí, přišli se podívat i zaměstnanci, kteří ten den neměli službu. „Pro typickou vánoční atmosféru jsme připravili ovoce, vánočky a čaj. Vánoční koncert se uskutečnil již loni. Měl velký úspěch, pacientům i zaměstnancům se moc líbil. Když nám muzikanti letos znovu nabídli, že pacientům zahrají, nabídku jsem s radostí přijala,“ uvedla provozní náměstkyně nemocnice Anna Havlovičová, která akci organizovala.

paddys 4

Koncert Paddys Bangers rozhodně není jediným připomenutím Vánoc, které je pro  marody přichystáno. „Stromečky a typická vánoční výzdoba je samozřejmě na všech odděleních,“  uzavírá hlavní sestra nemocnice Martina Kolářová.

 

-tz ns-

{jcomments off}