policie

Krimi zprávy ze Sušicka

Dvě řidičky pod vlivem drog

SUŠICE – Policisté tamního obvodního oddělení během noci ze 6. na 7. prosince zjistili hned dvě řidičky, které před jízdou užily pervitin. 

     Hned dva případy řidiček pod vlivem omamných a psychotropních látek šetří policisté Obvodního oddělení Sušice. Obě řidičky byly kontrolovány městskými strážníky. Šestadvacetiletá žena ze Sušice byla kontrolována při jízdě s osobním motorových vozidlem tovární značky Ford Focus krátce po půlnoci v ulici V Rybníčkách v Sušici. Podrobila se dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídí pod vlivem alkoholu. Odborné měření elektronickým přístrojem bylo s negativním výsledkem. Pozitivně však reagoval orientační test na přítomnost drog. Výsledek byl pozitivní na kokain, marihuanu a pervitin. Druhá řidička, jednatřicetiletá žena z Horažďovic, byla kontrolována ve čtyři hodiny ráno v ulici Dlouhoveská v Sušici. Její dechová zkouška byla také negativní, pozitivní byl drogový test na přítomnost pervitinu. Obě ženy byly zajištěny a převezeny do lékařského zařízení, kde se podrobily lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči. Sušičtí policisté jejich jednání zatím evidují jako přestupek.

 

 

Nadýchal přes jedno promile alkoholu

SUŠICE – Muž se  projížděl po městě , řitom byl pod vlivem alkoholu. 

S vozidlem značky Ford Focus jel po Sušici v neděli 9. prosince letošního roku řidič krátce po půlnoci. Na ulici T.G. Masaryka byl hlídkou strážníků zastaven pětadvacet minut po půlnoci devatenáctiletý muž z obce u Sušice. Provedená dechová zkouška byla pozitivní a na místo byli přivoláni policisté z obvodního oddělení. Výsledky dechových zkoušek byly 1,38 a opakovaně 1,32 promile alkoholu. Mladý muž přiznal požití alkoholu před jízdou.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Lékařskému vyšetření i odběru krve se muž podrobil ve zdravotnickém zařízení v Sušici. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

Srážka vozidel

 KLATOVSKO – V pátek došlo k bočnímu střetu vozidel. Jeden řidič utrpěl zranění. 

 

S vozidlem značky Peugeot jel v pátek 7. prosince  řidič po komunikaci I. třídy číslo 22 ve směru od Klatov na Zavlekov. Dvacet minut po sedmé hodině ranní, po projetí pravotočivé zatáčky, osmašedesátiletý muž z Klatovska vjel částečně levou částí vozidla do protisměru. Došlo ke střetu s levou přední částí protijedoucího vozidla značky Ford Focus, kdy následně byla vozidla odražena mimo komunikaci  a do silničního příkopu.

 

U obou řidičů byly provedeny dechové zkoušky s negativními výsledky. Řidič vozidla Ford utrpěl lehké zranění a byl převezen do nemocnice v Klatovech a po ošetření propuštěn.

 

Odhadnutá hmotná škoda činí 380 tisíc korun. Po prohlídce vozidel policisté pro závady zadrželi dvě osvědčení o registraci vozidla.

 

 

Opilý řidič nadýchal téměř dvě promile

SUŠICE – Muž jel s vozidlem a nadýchal téměř dvě promile alkoholu. 

V Sušici byl hlídkou městských strážníků zastaven v pátek 7. prosince  řidič, který jel s vozidlem značky Seat Cordoba. Řidičem vozidla byl osmadvacetiletý muž z obce na Kašperskohorsku a byl kontrolován u křižovatky ulic čs. Armády a Mírová třicet minut po dvacáté hodině. Při kontrole se řidič podrobil dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem. Na místo byli přivoláni policisté a dalším měřením přístroj ukázal 1,93 a opakovaně 1,81 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Muž byl převezen do zdravotnického zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

Policisté řidiče vypátrali

SUŠICKO – Policisté vypátrali řidiče, který odešel od havarovaného vozidla. 

V sobotu 8. prosince  po třetí hodině v noci přijali policisté od občana oznámení o nálezu havarovaného vozidla. Následně bylo zjištěno, že v nočních hodinách jel řidič s vozidlem značky Škoda Roomster po komunikaci ve směru od obce Sušice na Horažďovice. Za křižovatkou na obec Čepice, vjel řidič s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil do nezpevněného vjezdu na louku a následně do listnatého stromu. Řidič se v době nálezu vozidla na místě nenacházel.

 

Vzhledem k tomu, že vozidlo bylo neuzamčené, policisté zajistili jeho odtah, z důvodu zamezení ochrany majetku.

V neděli byl policisty muž vypátrán v místě bydliště. Dvaačtyřicetiletý muž z obce na Horažďovicku uvedl, že vozidlo řídil třicet minut po druhé hodině v noci, ponechal jej na místě dopravní nehody a neutrpěl zranění. Dále policisté zjistili, že na vozidle není platná prohlídka zařízení na pohon LPG, která byla platná do konce měsíce června 2018 a zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

 

-p cr-

{jcomments off}