Ceny dětem předala Nela Boudová

 

Ceny dětem v pěstounských rodinách předala Nela Boudová

 

nela1

Nela Boudová je sama pěstounkou, dva roky pečuje o osmiletou holčičku

 

 

Na vyhodnocení druhého ročníku soutěže “Pěstounská rodina – náš domov” přijala pozvání herečka a pěstounka Nela Boudová, která má dva roky v péči osmiletou holčičku. Vyhlášení vítězů se uskutečnilo minulou středu 5. prosince 2018 na krajském úřadě.

 

Soutěž “Pěstounská rodina – náš domov” je určena dětem v pěstounské péči v Plzeňském kraji a je rozdělena na dvě části – výtvarnou a literární. „Plzeňský kraj považuje pěstounskou péči za prioritní v oblasti náhradní rodinné péče. Protože vnímáme, že v našem kraji stále není optimální počet pěstounů, krajský úřad realizuje různé aktivity na podporu pěstounské péče a její propagaci mezi veřejností. Kromě pravidelných akcí, jako jsou dny otevřených dveří, informační portál na webu Plzeňského kraje nebo mediální kampaně, přistupujeme i k akcím mimořádným, mezi něž právě patří Radou Plzeňského kraje vyhlášená soutěž Pěstounská rodina – náš domov,” říká náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz.

 

nela2

 

 

Vyhlášení vítězů se uskutečnilo nejen za přítomnosti náměstka Zdeňka Honze a zástupce ministerstva práce a sociálních věcí Davida Pospíšila, ale hlavně byla přítomná pěstounka Nela Boudová, která dětem ceny předala. Menší děti do 12 let věku byly rozděleny do dvou kategorií a měly namalovat obrázek na téma “Můj život v pěstounské rodině”. Pro starší děti, také rozdělených do dvou věkových skupin, bylo připraveno totožné téma, ovšem v podobě literárního díla. Tedy příběhu o dětském životě a dospívání v náhradní rodině. Novinkou letošního ročníku bylo zařazení samotných pěstounů do soutěžního zápolení. Pěstouny čekalo literární zamyšlení nad tématy “Jak jsem se stal/a pěstounem/kou” nebo “Co mi pěstounství přináší”.

 

 

Vyhodnocení soutěže (celé výsledky) a další fotografie najdete ZDE

 

zdroj: rz, pk

{jcomments off}