Zhruba stovka lidí využila nabídku vyšetření

Zhruba stovka lidí se nechala vyšetřit na sušickém náměstí

v rámci Dne seniorů

 

1 26

 

 

 

Zhruba sto lidí vyšetřili zdravotníci ze sušické nemocnice při dnešním Dni seniorů, který se konal přímo na zdejším náměstí Svobody. Při preventivní akci tu zdravotní sestry příchozím seniorům měřily tlak a hladinu cukru v krvi. Vedle toho si ze stánku sušické nemocnice odnesli kvalitní potravinové doplňky, vitaminy, léčivé čaje a různé zdravotnické pomůcky, které sponzorsky věnovalo vedení nemocnice a její provozovatel, tím je společnost Penta Hospitals CZ. Velký zájem byl také o slané zákusky, které připravily kuchařky v nemocniční kuchyni.

 

„Nebyla jsem na Dni seniorů poprvé, ale poprvé jsem zažila, že nám lidé vyjadřovali velkou podporu, chválili nás a říkali, jak jsou spokojeni. Po dlouhé době bylo krásné slyšet, že pro spoustu lidí je naše práce důležitá, drží nám palce a není pro ně vše jen špatné, jak slýcháme v poslední době. Tato setkání a všechna slova od návštěvníků byla velmi emotivní a moc mě potěšila. Je vidět, že práce všech našich zaměstnanců je stále kladně hodnocena, a to je dobře. Je to ukázka toho, že má smysl,“ řekla Anna Havlovičová, která akci organizovala za sušickou nemocnici.

 

Seniorům tu byly k dispozici sestřičky Hana Kalistová, Alena Božíková a Eliška Volmutová „Nezjistily jsme žádné závažné onemocnění, ale některým lidem jsme doporučily další vyšetření v naší nemocnici. Zvýšený tlak ale mohl být způsobený stresem nebo předešlou aktivitou spojenou s chůzí,“ uvedly společně.

 

1 20

 

Akci uspořádaly Sociální služby města Sušice, které se v tomto úkole každý rok střídají s Oblastní charitou Sušice, Nemocnice Sušice je vždy spoluorganizátorem akce. Nemocnice věnovala i několik dárkových poukazů na bezplatné vyšetření cholesterolu v krvi. „Byla jsem moc ráda, že se sušická nemocnice akce zúčastnila. Přinesli mnoho dobrot i vitamínů, které příchozím rozdávali. Za sebe jsem ráda, že nemocnice dobře funguje. Sama občas slyším v Sušici něco jiného, ale s tím se nedá nic dělat,“ uvedla Renata Vácová, ředitelka organizace Sociální služby města Sušice.

 

Seniorský den má v Sušici dlouholetou tradici, na náměstí opět stály informační stánky, kde se návštěvníci dozvěděli důležité informace o široké paletě sociálních služeb, ze kterých si v Sušici mohou vybírat. Prohlédli si různé zdravotní a kompenzační pomůcky a především si mohli vyslechnout veškeré informace o aktuálně platném sociálním systému i sociálních dávkách. Připravený byl bohatý kulturní program.

 

V úterý 9.října se stejná akce bude konat i v Kašperských Horách, opět se jí zúčastní pracovníci nemocnice. Program tam začíná v 9.00 a skončí ve 12.00 hodin.

-tz-

{gallery}susice/2018/09_zari/nemocnice_seniori/{/gallery}

{jcomments off}