udalosti

Seniorka nezvládla řízení koloběžky

… a jiné krimi případy z regionu

 

Zraněná žena na koloběžce

MODRAVA – Žena nezvládla řízení elektrické koloběžky. 

V sobotu 29. září 2018 okolo 13.30 hodin jela řidička na elektrické koloběžce Easy Ready po obci Modrava. Sedmdesátiletá žena z obce nedaleko Říčan po místní komunikaci a na křižovatce se silnicí III. třídy číslo 16910 chtěla dále pokračovat v jízdě vpravo a při odbočování z vedlejší komunikace nezvládla řízení koloběžky, kdy jela rovně a narazila na obrubník.

Žena při pádu utrpěla zranění a byla letecky transportována do zdravotnického zařízení. U ženy na místě nebyla provedena dechová zkouška a byl vyžádán odběr krve v nemocnici.

 

Výtržnictví a nebezpečné vyhrožování

KLATOVY – Cizinec v klubu fyzicky napadl návštěvníky. Vyhrožoval újmou na zdraví. 

V Klatovech se v sobotu v nočních hodinách v objektu baru nacházel cizinec. Muž v době od 23.50 hodin dne 29. září do 0.30 hodin 30. září v přítomnosti deseti návštěvníků fyzicky napadl dvacetiletého muže, kterého zatáhl na místo parketu a snažil se jej shodit na podlahu, což se mu nepovedlo. Útočník měl na dalším místě konflikt s dosud neznámou ženou, kterou udeřil pěstí do obličeje. Po příchodu ostrahy klubu začal muži vyhrožovat újmou na zdraví. Za pomoci dalších tří návštěvníků se snažili s ochranoku klubu cizince vyvést, ale tento byl neustále agresivní.

Na místo oznámení vyjeli policisté z obvodního oddělení, kteří čtyřicet minut po půlnoci jednačtyřicetiletého cizince zajistili a byl převezen do policejní cely.

Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení a v odpoledních hodinách bylo muži předáno sdělení podezření z přečinů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování.

 

Vypátrány dvě osoby

KLATOVSKO – O prodlouženém víkendu policisté zjistili ženu a muže, kteří byli vedeni v celostátním pátrání. 

Policisté z obvodního oddělení v Nýrsku vypátrali v nedaleké obci muže, po kterém bylo vyhlášeno pátrání po pobytu osoby. Sedmadvacetiletý muž z Kašperskohorska byl zjištěn 27. září po dvaadvacáté hodině.

V pátek 28. září policisté v Železné Rudě prováděli odpoledne šetření v klubu, kde byla zjištěna žena, jenž byla vedena v celostátním pátrání. Na třicetiletou ženu z Karvinska byl

Okresním státním zastupitelstvím v Karviné vydán předchozí souhlas se zadržením.  Ve věci byl vyrozuměn vyhlašující útvar. Žena ve zkráceném přípravném řízení převzala sdělení podezření z přečinu krádež a následně byla propuštěna.

Celostátní pátrání po hledaných osobách bylo odvoláno.

 

Krádež na ubytovně

SUŠICE – Zloděj ukradl peníze a šperky. Celková škoda byla vyčíslena na téměř dvě stě tisíc korun. 

     Dne 26. září 2018 přijali policisté Obvodního oddělení Sušice oznámení o krádeži na ubytovně v Sušici. Dosud neznámý pachatel v blíže nezjištěné době téhož dne vypáčil dveře do pokoje ubytovny a prohledal vnitřní prostory. Ukradl finanční hotovost 87 tisíc korun, 320 euro, osm zlatých prstenů a dva páry zlatých náušnic v hodnotě 100 tisíc korun. Celková škoda byla vyčíslena na 199 194 korun. Policisté vyjeli na místo činu, provedli ohledání a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Po pachateli i po odcizených věcech pátrají.

 

Krádež motorové nafty

HORAŽĎOVICE – Pachatel odčerpal z palivové nádrže vozidla 235 litrů motorové nafty. 

V Horažďovicích přijali policisté na obvodním oddělení  oznámení o krádeži motorové nafty. Neznámý pachatel v době od 27. září do 1. října ze zaparkovaného nákladního vozidla značky Scania z palivové nádrže odčerpal 235 litrů motorové nafty. Poškozené společnosti vznikla škoda ve výši 7 698 Kč.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

 

-p cr-

{jcomments off}