Knížka není pro děti bezpečná

knizka


Plastová knížka Belly Bear není pro děti bezpečná

 

(Praha, 24. září 2018) Česká obchodní inspekce zjistila, že v prodeji je dětská hračka, která může být pro malé děti nebezpečná. Jedná se o plastovou knížku do vody “Belly Bear“.

 

Česká obchodní inspekce objevila na trhu hračku, která není v souladu s bezpečnostními požadavky kladenými na hračky pro nejmenší děti. Jedná se o plastovou knížku do vody „Belly Bear“ s obrázky zvířátek. Uvnitř jedné ze stránek je umístěné pouzdro, ve kterém jsou 2 knoflíkové baterie s označením CR 1220. Výrobek je prodáván v plastovém obalu s papírovou manžetou. Na obalu výrobku je uvedena informace “Batery operated 3x Button Cell LR55”, a dále  identifikační údaje výrobce a dovozce hračky do EU. Na papírové etiketě, dodatečně nalepené na obalu výrobku, je označení distributora a informace pro spotřebitele v českém a slovenském jazyce spolu s označením E6771641.

 

Česká obchodní inspekce zjistila, že výrobek není v souladu s požadavky na bezpečnosti hraček (NV č. 86/2011 Sb.). Při běžném způsobu používání může dojít k porušení svaru listu knihy, ve kterém je uprostřed molitanové výplně vyříznut otvor. V tomto otvoru je umístěno malé pouzdro s knoflíkovými bateriemi. Z hračky, po výše uvedeném porušení bočního svaru jednoho z listů, lze snadno oddělit malou část molitanové výplně či pouzdro s bateriemi a tím se může hračka stát pro dítě nebezpečná.

 

knizka2

Detailní fotografie hračky s porušeným svarem listu knihy a vypadlým pouzdrem na baterie.

 

Česká obchodní inspekce uložila prodejci zákaz distribuce uvedené hračky. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstva průmyslu a obchodu a informace o výrobku zveřejněny v systému RAPEX.

 

Identifikace výrobku

Název výrobku: Belly Bear

Číslo modelu, série: Art.No.: 71641 Batch No.: 81430

EAN: 8714627716412

Identifikační údaje výrobce: Wenzhou Sinelabel Stationery CO., LTD No. 5th, Building 10, Wenlong Industrial Park, Long Gang, Wenzhou, Zhejiang, China

Identifikační údaje dovozce: Toi-Toys BV-De, Run 4311-5503LP Veldhoven (NL)

Identifikační údaje distributora: TINACO s.r.o., Brusnicová 7, 831 01 Bratislava

Identifikační údaje prodejce: Dráčik – DUVI CZ s.r.o., Uhelný trh 414/9, Praha

Země původu: Čína

 

 

Zdroj: https://www.coi.cz

{jcomments off}