Útoky na zastupitele přesahují meze

Útoky na zastupitele a správní radu přesahují všechny meze

 jednani zm 19.9.2018 web

Zejména v posledním půl roce čelí zastupitelé Sušice nevybíravým útokům, až vulgárnímu slovnímu napadání, z řad aktivistů, kteří se populisticky zaměřili zejména na otázky kolem sušické nemocnice. Nezřídka padají prohlášení, která by bylo možno posuzovat i z hlediska zákona. Zastupitelům se v takové atmosféře určitě dobře nepracuje. K situaci se vyjádřila členka zastupitelstva města Sušice Andrea Staňková:

 

“Za každých okolností bychom měli zachovávat profesionální přístup, i když je to v poslední době na veřejných jednáních zastupitelstva velmi obtížné. Není vždy jednoduché se plně soustředit na práci a nenechat se odradit neustálým negativním tlakem. Jakkoliv dokážu lidsky pochopit rozčilení nad některými situacemi, tak projevy a útoky, jichž jsme svědky a terčem, jsou podle mě dále netolerovatelné.

Je třeba si ale uvědomit, že účelově manipulativní, neopodstatněné, nepodložené a lživé osočování, až vulgární napadání, je především vizitkou toho člověka, který se takto projevuje. Určitě bych se s takovou osobou nechtěla potkat na místě, kde by měl rozhodovací pravomoce… Jak by asi jednal, jako veřejný funkcionář, při řešení  něčeho, co se jemu nelíbí? Pokud se někteří lidé chtějí zviditelnit, měli by tak udělat prostřednictvím odvedené práce a měly by za nimi být vidět výsledky. Obhajoba takového jednání „v rámci vyšších cílů a veřejného zájmu”, což už jsem také slyšela, je v tomto případě nepřijatelná a nehorázná. Jde o “obyčejnou” lidskou slušnost, která se, ke škodě nás všech, vytrácí…” .

 

-red, foto: el-

{jcomments off}