Zastupitelé rozhodli o majetku Nemocnice Sušice o. p. s.

Město bude znovu spravovat celý majetek nemocnice

 

Zakladatel společnosti město Sušice rozhodl na jednání zastupitelstva města dne 13. 6. 2018, že převezme zpět do vlastnictví movitý majetek společnosti Nemocnice Sušice o. p. s., který jí pronajala na základě smlouvy v září 2015. Movitý majetek je dále pronajímán provozovateli nemocnice – Nemos Sokolov s. r. o. Nepřehlednost a komplikovanost nájemních vztahů je v důsledku oslabujícím faktorem pro řádnou správu majetku.

 

Proto správní rada po provedených analýzách a vyhodnoceních už na jaře letošního roku navrhla řešení, které, kromě jiných možností, tyto vztahy „narovná“ a posílí pravomoci vlastníka pro lepší správu majetku ve všech souvislostech, které z ní aktuálně vyplývají. Návrh na řešení, nabytí majetku Nemocnice Sušice o. p. s. zpět do vlastnictví města, byl předložen a odsouhlasen zastupiteli města na červnovém jednání. Současně zastupitelé požadovali vyhodnocení možností a doporučení té nejvhodnější.

 

Správní rada předložila nyní podrobné posouzení možností nabytí majetku a vyhodnocení z hlediska ekonomického i právního. Doporučen byl bezúplatný převod majetku Nemocnice Sušice o. p. s. zpět do vlastnictví města.

 

Vzhledem k hysterii, kterou šíří někteří aktivisté prostřednictvím nepravdivých informací, považuji za nutné dodat:

 

Důvodem opětovného nabytí movitého majetku Nemocnice Sušice o. p. s., je zjednodušení majetkoprávních vztahů a transparentní správa majetku nemocnice vlastníkem, který následně bude mít možnost současně disponovat veškerým majetkem týkajícím se nemocnice – věcmi movitými i nemovitými. Pak následně lépe může ovlivňovat jeho využívání, hospodaření, provádět kontrolu… ad.

 

Převodem majetku bývalého provozovatele nemocnice do majetku Města se pouze zlepší postavení města při jednáních se stávajícím provozovatelem a zároveň se jednání o podmínkách provozování nemocnice dostane plně pod kontrolu volených orgánů města a tedy i veřejnosti. Převod majetku Nemocnice Sušice o. p. s. do majetku města nemá žádný bezprostřední vliv na současný provoz nemocnice a v žádném případě není činěn s úmyslem ukončit provoz nemocnice. Nezpůsobí ani omezení služeb, ani jejich rušení.

 

Nemocnice Sušice, o. p. s., jako bývalý provozovatel nemocnice, v současné době nedisponuje žádnou registrací k provozu zdravotnického zařízení, ani potřebnými smlouvami se zdravotními pojišťovnami a nemá ani zaměstnance, kteří by byli schopni provoz nemocnice zajistit.

 

Naopak tvrzení, že Nemocnice Sušice, o. p. s by byla schopna zajistit provoz nemocnice, je nepravdivé a naprosto neodpovídá skutečnému stavu věci. Šíření podobných dezinformací pak jen znejisťuje zaměstnance a pacienty nemocnice a ve svém důsledku skutečně ohrožuje její fungování.

 

Andrea Staňková

 

Návrh na nabytí majetku Nemocnice Sušice o. p. s. zpět do vlastnictví města formou bezúplatného převodu  podpořilo 15 zastupitelů z 18 přítomných, jeden se zdržel hlasování a dva zastupitelé hlasovali proti.

Znění přijatého usnesení :

Zastupitelstvo města souhlasí s bezúplatným převodem movitého majetku Nemocnice Sušice o. p. s., který je předmětem Smlouvy o nájmu movitých věcí uzavřené mezi Nemocnicí Sušice, o. p. s. a společností NEMOS SOKOLOV s. r. o. dne 16. 9. 2015, do majetku města Sušice a pověřuje  Odbor majetku a rozvoje města, aby v součinnosti se správní a dozorčí radou Nemocnice Sušice o. p. s. započal realizaci tohoto převodu.

{jcomments off}