Špičková gastronomie na Santosu

18.8.2018 gurmanfest

logo email gurman fest 2018 (kopie)

 

Gurmán Fest v srpnu představí nabitý program a špičkovou gastronomii na ostrově Santos v Sušici

V sobotu 18. srpna proběhne na ostrově Santos v Sušici 1. gastronomický festival. Představí se zde TOP restaurace šumavského regionu. Soutěžní restaurace zde budou servírovat typická jídla reprezentující jejich menu, v nabídce bude klasická česká kuchyně v moderním pojetí, italská kuchyně, hamburgery, steaky, i dezerty.

 

Svým podtitulem „ostrov plný chutí“ láká Gurmán Fest všechny návštěvníky k ochutnávce vybraných pokrmů a delikates. Půjde o příjemně strávenou sobotu na Santosu.

 

Dalšími účastníky budou Molekulární a koktejlový bar Barman.cz, Extrémní Catering, Husí játra Filip Töpfer, Kašperskohorský Pivovar, Pivovar Trautenberk, Pivovar Prachatice, Zemědar, Teplá Kačka, Maximal Factory, Lahůdky restaurace U Štěpána, My Chilli, Čajový bar Jirky Boháče, Oxo tea cocktails, R. Jelínek, pražírna kávy Yemenites, Rósta Kafe, Iceroll rolovaná zmrzlina, Šumavěnka, Fine Food Academy, kavárna Longberry, Šumavské skleněnky, Wood House Shisha Lounge, Mazagrande…

 

Kromě toho vás čeká nabitý program na dvou pódiích s řadou živých vystoupeních známých šéfkuchařů a osobností jako Mirek Kalina, Robert Sklenář, Filip Töpfer a jeho Husí játra, Jan Krob z Fine Food Academy, molekulární gastronom Tomáš Kubíček, kteří se představí na hlávním pódiu. Na tom malém to budou mistři svého oboru, baristé Goran Jozič, čajový mistr Jiří Boháč, mistr světa v míchání nealkoholických koktejlů Achim Šipl a další.

 

 

“Chceme vytvořit příjemnou akci pro milovníky dobrého jídla nejen z okolí Sušice, ale i z celé Šumavy, která jim umožní na jednom místě ochutnat vybrané pochoutky předních restaurací regionu, ale i zážitkových z celé ČR. Jsme rádi, že Češi začínají milovat kvalitní gastronomii a rádi bychom jim na Gurmán Festu nabídli to nejlepší,” říká spolupořadatel festivalu a hlavní představitel molekulární gastronomie v ČR Tomáš Kubíček. “Ostrov Santos je jako pohádkový les, a proto věříme, že se tu návštěvníci budou cítit jako v pohádce. Ne všechny velké věci se dějí v Praze,” dodává.

 

 18.8gurman fest-001

{jcomments off}