Prověřili němčinu na soutoku tří řek

img 0119

 

 

Pasov – město tří řek

 

Na konci května se žáci prvního ročníku a kvinty sušického gymnázia v rámci výuky německého jazyka zúčastnili poznávací exkurze do německého Pasova. Město leží na soutoku tří řek – Dunaje, Ilzu a Innu. Ve středověku vedla z Pasova na Šumavu tzv. Zlatá stezka – nejdůležitější obchodní cesta spojující Bavorsko s Pošumavím.

 

img 0148

 

První zastávkou na naší cestě se stala vyhlídka u hradního komplexu Veste Oberhaus, odkud jsme měli Pasov jako na dlani. Pak jsme se vydali do historického centra města, kde se nachází řada vzácných barokních staveb navržených italskými architekty v 17. století. Zavítali jsme do chrámu svatého Štěpána, který se pyšní největšími kostelními varhany na světě, a prohlédli jsme si historickou radnici. Vedle ní se nachází Muzeum skla, v němž je umístěna také sbírka českého skla zahrnující exponáty ze všech uměleckých směrů od baroka až po modernu. Příjemnou procházkou jsme se dostali na soutok tří řek, které pak dále vytvářejí Dunaj, a odtud jsme se vydali zpět do centra. Zájemci měli možnost zúčastnit se vyhlídkové plavby, ostatní se vydali zkoumat další zajímavosti krásně vyzdobených ulic Pasova.

 

soutok

 

Myslím, že si všichni díky krásnému počasí, prohlídkou pamětihodností, plavbě po Dunaji i ochutnávkou německých specialit exkurzi užili a informace o reáliích Pasova i své znalosti němčiny získané ve škole ověřili v praxi.

 

Hana Bouzková, 1.A

Gymnázium Sušice

 

{gallery}susice/2018/06_cerven/pasov_velvyslanectvi/{/gallery}

{jcomments off}