Děti sledovaly “bacily” na svých rukou

img 2627

 

Sušické dětisi návštěvu v nemocnici užily jko výzkumníci…

 

Ztratily strach či ostych z návštěvy v nemocnici, seznámily se s některými sestrami či lékaři, prohlédly si chirurgickou a dětskou ambulanci a také ambulanci kde lékaři slouží tzv. pohotovost a navíc se naučily správně si umýt ruce – děti ze druhé třídy sušické Základní školy v Lerchově ulici navštívily v rámci preventivně – osvětové akce s názvem „Zachraň život – umývej si ruce“ Nemocnici Sušice. Správnost umytí kontrolovali epidemiologové pomocí UV lampy a dezinfekčního prostředku s fluorescenční látkou z firmy ECOLAB.

(článek o vzdělávacím programu pro děti ze Sušice který proběhl i pro děti z MŠ, jsme zveřejnili ZDE)

 

„Děti byly nadšené. Když si ruce nesprávně umyly a zjistily to pomocí UV lampy, tak chtěly vše zkusit znovu, což je důkaz, že je to bavilo. Rádi takovou akci opět navštívíme,“ uvádí jejich učitelka Dana Macková.

 

img 2691

 

Epidemiologové při akci dětem vysvětlili, proč je důležité si před a po návštěvě nemocnice ruce řádně dezinfikovat. Zhruba třicítka dětí se také prošla částí nemocnice, kde potkávaly své rodiče, kteří zde pracují, leckdy i dlouhé roky. „Děti byly šikovné a ruce si umí umýt, jen zapomínaly na určitá místečka na rukou, což je ale naprosto běžné a zapomínají i dospělí. Nejčastěji se opomenou palce, konce prstů a také hřbety rukou a zápěstí,“ uvedla Zlata Franková epidemiologická specialistka firmy Penta Hospitals CZ, která sušickou nemocnici provozuje.

 

„Určitě je také důležité, že děti takovými návštěvami postupně ztrácí stud a nebudou se bát bílého pláště,“ uzavřela Eva Stulíková, epidemiologické sestra Nemocnice Sušice.

 

{gallery}susice/2018/05_kveten/deti_nemocnice/{/gallery}

 

-tz ns-

{jcomments off}