Nejmladší sušičtí atleti přivezli medaili

V sobotu 10.3.2018 se v nafukovací hale v Praze na Strahově konaly atletické halové přebory Plzeňského kraje jednotlivců v kategoriích atletických přípravek a minipřípravek. Vzhledem k tomu, že termín závodů jako již poněkolikáté, kolidoval s termínem jarních prázdnin Klatovského okresu a byl tedy zvolen pro naše závodníky velmi nešťastně, tak některé naše mladé “opory” se opět nemohly závodů zúčastnit.

Nicméně šest malých atletických “srdcařů” do Prahy odjelo a pod vedením trenérek Jarky Křížové a Heleny Matouškové závody úspěšně absolvovalo.

Za minipřípravku závodila Alenka Matoušková, Terka Votavová a Štěpán Fornous, za přípravku “větší” pak Klára Javorská, Nina Daniela Kohoutová a Viktorie Vilhelmová.

 

V konkurenci cca 180 dětí z Plzně, Klatov, Stříbra, Nýřan, Domažlic, Přeštic a naší Sušice i při relativně malém počtu závodníků však naše výprava byla úspěšná a naši nejlepší se prosadili na pěkná umístění a všichni naší malí závodníci docílili výborných výkonů. A cinkla i jedna medaile, kterou vybojovala Alenka Matoušková ve sprintu na 60m, kdy dosáhla výborného výkonu = 10,13s. Kromě tohoto medailového umístění pak dále Alenka obsadila krásné 4.místo v běhu na 150m, výkonem 26,27s a také i 6.místo v hodu medicimbalem výkonem 645cm.

 

Rád bych však vyzdvihl i výkony všech ostatních našich malých závodníků; k medaili měl velmi blízko v překážkovém běhu na 60m Štěpán Fornous, když vyhrál svůj rozběh výkonem 12,11s, celkově obsadil 4.místo a medaile mu unikla o pouhé 4 setiny sekundy! Dalším jeho povedeným závodem byl běh na 150m, kde výkonem 27,33 se prosadil na 10.místo. A Terka Votavová, poslední naše zástupkyně minipřípravky ve svém nabitém rozběhu v běhu na 150m krásným výkonem 27,31s obsadila výborné 2.místo, dále pak ve skoku dalekém výkonem 268cm obsadila 13.místo, přičemž v této disciplině závodilo celkem 37 děvčat. V nejnabitější kategorii, starší přípravky, kde kupříkladu ve skoku dalekém startovalo 60 děvčat !!! měla ta naše úlohu nejtěžší. Ale vůbec se v této obrovské konkurenci neztratila. Viki Vilhelmová skvělým výkonem 316cm v dálce obsadila 14.místo, a ve svém rozběhu ve sprintu na 60m výkonem 10,13s doběhla na 3.místě. Klára Javorská pak v dálce v kvalitním výkonu 289cm skončila v polovině startovního pole na 33.pozici, a ve svém rozběhu v běhu na 150m obsadila výkonem 26,12s 2.místo. A na závěr musím pochváli Ninu Kohoutovou, která ve svém prvním závodě své sportovní atletické kariéry v rozběhu na 60m porazila dvě soupeřky a bojovným výkonem dosáhla času 11,45s a skončila na pěkném 4.místě.

 

“Výlet” do Prahy se všem velmi líbil, a atmosféra halových závodů pro všechny zúčastněné byla krásným zážitkem, neboť povzbuzování závodníků při závodech v tomto uzavřeném prostoru bylo často bouřlivé a nakažlivé svým sportovním nadšením.

 

Za mládežnické trenéry AO Sušice zapsal Jan Prášek.

{gallery}susice/2018/03_brezen/atletika/{/gallery}