zimni mourenec - foto jana kadlecová

Víťa Marčík zamíří na Mouřenec

Na Mouřenec zamíří Divadlo Viti Marčíka


Mimořádný zážitek slibuje letos na jaře kostel svatého Mořice na Mouřenci nad Annínem. V předvelikonoční postní době v tomto šumavském kostelíku vystoupí Divadlo Viti Marčíka. Soubor hostoval na Sušicku v minulých letech několikrát (Moravské pašije, Malý princ,…) a získal si velikou popularitu. Na Mouřenci vystoupí poprvé a bude to zároveň i jediné představení na Šumavě.

Na Mouřenec přijede soubor pod vedením Víti Marčíka st. na Květnou neděli 25. března. Od 14 hodin nabídne divákům představení Mysterium světla.

 

divadlo viti marcika na mourenci

 

“Rádi bychom přispěli k obnovení tradice, kdy se před Velikonocemi hrály pašijové hry. Připravili jsme si pro Vás nové zpracování s názvem Mysterium světla. Základem textu jsou Janovy pašije a mysterium vzkříšení. Představení je určeno široké veřejnosti od 12 let,” láká Eva Marčíková z vedení tohoto divadla. Vstupenky jsou v předprodeji v kině v Sušici nebo na www.sirkus.cz a budou k dostání i na místě před představením.

 

Během Velikonoc bude kostel na Mouřenci přístupný několikrát. Slavnost Zmrtvýchvstání Páně zpříjemní tematicky laděný koncert souboru Druhý pokus z Kašperských Hor. Začíná v neděli 1. dubna ve 14 hodin. „Kromě písní zazní i biblické texty. Mouřenec se totiž i letos připojí k celonárodnímu čtení Bible,” upřesnil Lukáš Milota ze spolku Přátelé Mouřence.

 

velikonoce s druhym pokusem

Mouřenecký kostel láká také na komentované prohlídky. Konají se každou březnovou sobotu od 11 hodin. Během Velikonoc budou denně. A to od Velkého pátku do velikonočního pondělí, vždy v 11 hodin.

 

 

prohlidky mourenec brezen

 

 

-tz lm, foto J. Kadlecová –

{jcomments off}