Pidikarneval – nejmladší skautíci řádili v maskách

V sobotu 17. února se ve velké skautské klubovně v Sušici sešla nejmenší a nejmladší skautská drobotina, aby si užila rej masek a zařádila na Pidikarnevalu.

 

Ne, že by to byl nějaký ošizený karneval, ale oddíl nejmladších skautských dětí tzv. benjamínků se jmenuje Pidilidi, proto Pidikarneval.

pidi1

 

Pidilidí se sešla hromada a také přišla celá řada jejich rodinných příslušníků, o to větší humbuk a rumraj nás čekal. O týden dříve, kdy byl původně karneval naplánován, marodila více než polovina dětí, a tak jsme jej museli odložit (již do postního období…snad nám bude prominuto).

Vedle nejrůznějších zástupců zvířecí říše jako byla například liška, myška, vlk, kravička, beruška nebo krokodýl zavítaly na karneval i pohádkové postavy – anděl, čaroděj, bílá paní (tedy spíš fialová), sněhurka a batman ve vícero provedeních.

pidi2

 

Bezmála dvacet dětí a o něco méně rodičů si přišlo užít zamaskované řádění na hudbu, ale veselo a živo bylo i bez ní. Vedoucí oddílu přezdívaná Pídý si připravila pro děti řadu veselých soutěží, a tak Pidilidičky závodili o stošest. První soutěží byla polštářkovaná (kterou většina zná jako židličkovanou), následoval slalom s koblihou, pěvecká soutěž, okusování zavěšených donutů bez použití rukou, házení donuty na nos sněhuláka (donuty i sněhulák byli papírové, nebojte!), soutěž v rychlosti autíček a test hmatu – poslepu zjistit rukou obsah pěti tajemných nádob.

pidi3

 

Po vydatném křepčení, tančení, běhání a soutěžení nás překvapily závěje sněhu, které mezitím napadly a o to byla zajímavější cesta masek domů.

 

 

 

Petra Divišová – Pídý

vedoucí oddílu Pidilidi Sušice

zástupce vedoucího střediska Vydří stopa Sušice

www.vydristopa.cz

Junák- český skaut, z.s.