Harlej opět na Šumavě. Již brzy !

Harlej zahrají 6. dubna 2018 ve Vimperku!

 

harlJiž brzy vyrazí kapela Harlej na své další turné. Chce tak navázat na své úspěchy z podzimních koncertů, které se odehrávaly v duchu posledního alba Hodný holky zlý kluky chtěj.

Během vystoupení má skupina v plánu natočit další videoklip. Jako hosta si pozvala poděbradskou kapelu Sendwitch. Během kapelního zimního odpočinku si s námi popovídal kytarista Tonda Rauer.

Po vydání alba jste navázali velmi úspěšnou sezonou. Bude na ni ta jarní navazovat, nebo chystáte pro návštěvníky vašich koncertů něco speciálního?

V podstatě jarní turné navazuje na podzimní a bude se pořád týkat desky Hodný holky zlý kluky chtěj. Budeme ale samozřejmě hrát trochu jiný playlist a změní se i scéna.

Jak vůbec vypadají vaše vystoupení? Necháváte si čas i na fanoušky, nebo při své show ze sebe vydáte všechnu energii a na osobní setkání jí už nezbývá?

Tohle se mění koncert od koncertu. Většinou se ale mezi fandama pohybujeme, nebráníme se kontaktu s lidmi, bez nich by přece ty koncerty neměly smysl.

Většina muzikantů odlétá na zimu odpočívat do teplých krajů. Jak je na tom Harlej?

Nevím, jestli většina muzikantů, spíš to tak jen vypadá, protože se o tom mluví. Z Harleje dost často jezdil pryč Tomáš, letošní zimu ale zůstal doma. Hofík létá pravidelně na veletrh hudebních nástrojů NAMM do Los Angeles, ale to je vlastně pracovní cesta. A já byl letos na pětidenní plavbě po Karibiku, během které probíhal na lodi rockový festival, a musím říct, že to byl pro mě ohromný zážitek. Takže letos jsme se na chvilku ohřáli jen já a Hofík.

Jaká je vaše nejoblíbenější destinace? Je to Bali, když o něm máte píseň?

Tomáš létal na Bali docela dost let po sobě, takže se mu tam evidentně líbí. Já třeba zase strašně miluju řecké ostrovy.

harlej-fb-event-2018 (1)Oslavili jste dvacetileté výročí. Jak by sis představoval, že bude vypadat dalších dvacet let kapely?

Chtěl bych, aby to pořád bavilo nás i naše fanoušky, a chtěl bych, abychom byli stále schopní hrát. Pro mě je možnost stát na pódiu a hrát asi to nejlepší, co mě v životě potkalo. Dvacet let je ale strašně dlouhá doba, kdo může tušit, co se stane.

Jarní turné jedete pod hlavičkou časopisu ROCK&POP, hudebního časopisu s nejdelší tradicí v ČR vůbec. Jak vidíš budoucnost tištěných médií? Čteš ty osobně ještě časopisy?

Já se snažím hudební časopisy sledovat. Je samozřejmě otázkou, co se s tištěnými médii stane. Elektronická forma je rychlejší, pohodlnější a ekologičtější. Na dovolenou si dneska taky vozím elektronickou čtečku místo pár kil knížek. Tištěný časopisy a knihy ale mají spoustu věcí do sebe, věřím, že přežijí.

Je to podobné jako s cédéčky. Také jim pomalu odzvonilo.

S CD je to to samé, je to médium, které je v podstatě přežité, ale taky má něco do sebe. Mám doma fakt strašně moc CD a pořád si kupuju další.

Přemýšlíte do budoucna o jiné platformě s vaší novou muzikou, než vydávat CD?

Všechny věci, jež vydáváme, se momentálně prodávají i v digitální formě. Doba si to žádá.

6. dubna čeká Harlej zastávka ve Vimperku. Na Šumavě je krásná příroda, kam ročně míří řada turistů. Neprodloužíte si vaši návštěvu k výletování?

Já jsem celé mládí jezdil na prázdniny do Michalova, to je kousíček od Stachů. Mám na to místo hodně vzpomínek, prožil jsem tam postupně vlastně velký kus života. Když jsme minule hráli ve Vimperku, zajel jsem se tam kouknout. Bylo to ale jen na pár minut.

Takže Michalov máš na Šumavě nejraději?

Jak jsem říkal, mám na Šumavu hodně vzpomínek. Úplně nejvíc ale asi vzpomínám na to, kolik tam vždycky rostlo hub.

Stává se vám často, že spojíte vystoupení s výlety a poznáváním?

To se v podstatě nestává. Když jedeme na koncert, čeká nás zvuková zkouška, nějaká ta příprava a mezi koncerty přesuny z místa na místo. Moc času na zastávky není.

 

Děkuji za rozhovor

 

text : mm

foto : harlej.cz