kramer2

Ani (p)o Vánocích nebyl klid…

Srážka motocyklu s vozidlem

SUŠICKO – Motocyklista byl se zraněním letecky přepraven do nemocnice v Plzni. 

 

V neděli 24. prosince 2017 v 16:45 hod. zastavil řidič osobním vozidlo Ford Ranger, při pravém okraji u domu v obci Františkova Ves, ve směru jízdy od Sušice na Petrovice u Sušice. Muž šel otevřít vrata vjezdu na pozemek domu, poté nastoupil do vozidla a chtěl na pozemek nacouvat. Vyjel od pravého okraje komunikace, najel šikmo vlevo do vozovky, jenže bohužel v tu dobu přijel ze směru od Sušice třiadvacetiletý muž z obce u Petrovic u Sušice s motocyklem KTM 250 EXC a došlo k nárazu motocyklu do levé boční části automobilu vpředu.

Motocykl byl bez registrační značky a není určený k provozu na pozemních komunikacích.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění motocyklisty, který byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni. Dechová zkouška u něho nebyla provedena vzhledem k jeho zranění a byl vyžádán odběr krve v nemocnici. U řidiče vozidla byla dechová zkouška s negativním výsledkem.

 

Opilý sedl na čtyřkolku

SUŠICKO – Muž jel opilý na čtyřkolce, kdy nadýchal 1,60 promile alkoholu. 

Hlídkou policistů z obvodního oddělení v Sušici byl kontrolován v neděli 24. prosince letošního roku řidič čtyřkolky. V obci Františkova Ves u Sušice byl zastaven šestadvacetiletý muž z Hartmanicka, který řídil před sedmnáctou hodinou motorovou čtyřkolku značky Arctic Cat. Na výzvu policistů se řidič podrobil dechové zkoušce, kdy bylo naměřeno 1,50 a opakovaně 1,27 a 1,60 promile alkoholu. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve. 

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

Důvěřivé ženy

KLATOVSKO – Ženy zasílaly svoje intimní snímky neznámému muži.

Od komisaře z oddělení obecné kriminality převzal usnesení o zahájení trestního stíhání šestatřicetiletý cizinec, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění ve stadiu pokusu. Obviněný v současné době pobývá v obci na Domažlicku.

 

Muž v době od 20. listopadu do 18. prosince prostřednictvím komunikačních sítí na internetu, konkrétně na profilu určenému k seznamování, vystupoval pod falešným jménem a vydával se za jiného muže. Na internetu si založil dva profily, přičemž použil fotografie jiného muže.

V uvedené době od dvou žen, starších dvaceti let, vylákal několik intimních fotografií. Poté ale těmto vyhrožoval a vynucoval si prostřednictvím elektronické komunikace setkáník orálnímu styku pod pohrůžkou, že pokud dotyčné nevyhoví, zašle fotografie známým na další sociální síti a také je předá sousedům v místě bydliště, nebo spolupracovníkům. V obou případech ženy uvedly svá telefonní čísla a  s mužem probíhala komunikace prostřednictvím mobilních aplikací. Muž ženám následně vyhrožoval a vydíral je,  trval na setkáních za účelem sexuálních praktik.

V uvedených dvou případech k přímému styku nedošlo, tudíž nedošlo k dokonání trestného činu.

 

Doporučení policistů:

Upozorňujeme dívky i ženy, aby prostřednictvím různých komunikačních prostředků nezasílaly neznámým mužům intimní fotografie! Při komunikaci buďte obezřetné i při používání kamer na různých zařízeních!

PŘEDEVŠÍM CHRAŇTE SVÉ SOUKROMÍ!

CHOVÁNÍ PACHATELŮ:

  • VYTIPUJE SI OBĚŤ
  • CHCE VYBUDOVAT PŘÁTELSKÝ VZTAH A ZÍSKAT DŮVĚRU
  • OSOBNĚ SE SEJÍT A OBĚŤ ZNEUŽÍT
  • ZÍSKÁVAJÍ OSOBNÍ KONTAKT – ADRESU, TELEFON, KAMARÁDY, PŘÍBUZNÉ
  • UDRŽUJÍ KONTAKT I NĚKOLIK MĚSÍCŮ
  • VYDÍRÁNÍ – INTIMNÍ FOTOGRAFIE A POD POHRŮŽKOU ZVEŘEJNĚNÍ OBĚŤ ZNEUŽÍVAJÍ.

Na komunikačních sítích = ANONYMITA

  • ÚTOK JE NEOMEZENÝ – KDYKOLI A KDEKOLI
  • CO NĚKOMU ZAŠLETE JIŽ NELZE SMAZAT
  • NA ÚTOKY NEREAGOVAT A NEODPOVÍDAT
  • DOPORUČUJEME UKLÁDAT SI DŮKAZY – ZKOPÍROVAT.

 

 

Dvě krádeže objasněny

HORAŽĎOVICKO – V nočních hodinách 18. prosince se zloději vloupali do dvou objektů. Policisté je při krádeži vyrušili a zadrželi. 

Ve zkráceném přípravném řízení převzali sdělení podezření z přečinů krádež a poškození cizí věci pětadvacetiletý muž z Plzně a osmadvacetiletý muž z Prahy.

18. prosince letošního roku v obci u Horažďovic vnikli v nočních hodinách do restaurace a prodejny. Nejdříve v kulturním domě vnikli po vytlačení okna do vnitřních prostor, kde odcizili cukrovinky a nealkoholické nápoje. Ve své protiprávní činnosti pokračovali a vypáčili dveře do objektu prodejny, kde měli v úmyslu odcizit zboží, ale policisté z obvodního oddělení v Horažďovicích je při této činnosti vyrušili a následně zadrželi.

Pachatelé způsobili škodu přesahující 36 tisíc korun.

 

 

Jízdu skončila v rybníce

HORAŽĎOVICKO – 28. prosince v ranních hodinách sjela řidička do rybníku

Ve čtvrtek 28. prosince 2017 jela čtyřiatřicetiletá žena z Přeštic s vozidlem VW Polo po komunikaci mezi obcemi Defurovy Lažany a Kvášňovice. Kolem 5.30 hodiny po projetí levotočivé zatáčky se na zasněženém povrchu komunikace dostala s vozidlem do smyku a vjela do rybníku. Na místo dopravní nehody byli přivoláni policisté a hasiči. Žena neutrpěla zranění, její dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Hasiči vozidlo z rybníku vytáhli. Policisté při prohlídce vozidla zjistili, že hloubka dezénu pneumatik neodpovídá stanoveným předpisům.

Policisté dopravní nehodu vyřešili na záznam o dopravní nehodě.

 

Předčasné oslavy…

SUŠICE – Dnes krátce po půlnoci odhalila hlídka policistů řidiče pod vlivem  amfetaminu

     Hlídkou policistů z obvodního oddělení v Sušici byl v pátek 29. prosince kontrolován před jednou hodinou v noci řidič vozidla. Čtyřiadvacetiletý muž z obce na Prachaticku jel s vozidlem značky VW Bora po ulici Příkopy a byl zastaven policisty. Na výzvu policistů se podrobil testu, zda není ovlivněn návykovou látkou a tento byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru biologického materiálu. Po prohlídce byl muž převezen na oddělení a po provedení úkonů byl propuštěn, je podezřelý ze spáchání přestupku.

Dále policisté zjistili, že muž neoprávněně přechovával u sebe malé množství sušené rostliny, kterou vydal a přestupek byl vyřešen v příkazním řízení.

-p cr-

{jcomments off}