udalosti

Nechutný vtípek by měl být potrestán

I (nejen) o svátcích se najdou ‘kabrňáci’, kteří si myslí, že jejich “vtípky” jsou ty nej… Bohužel si neuvědomují, že jednou může na jejich účet podobným způsobem zavtipkovat někdo jiný – a pak může jít o život…

 

Nechutný vtípek zaměstnal hasiče dvou krajů, policii i záchranku

Na Boží hod vánoční, v půl druhé ráno, obdržely složky IZS informaci o vážné dopravní nehodě nákladního auta se dvěma osobními, nedaleko CHodové Plané. Podle oznamovatele se  v jednom z vozidel měla nacházet  osoba v bezvědomí.

Kromě záchranné služby a Policie ČR k vážné dopravní nehodě vyjeli hasiči dvou krajů – z Plzeňského jednotky HZS Tachov a SDH Planá a z Karlovarského  jednotka HZS Mariánské Lázně.

Všichni se zhruba hodinu snažili dopravní nehodu najít. Projeli všechny možné trasy v okolí. Současně se všechna operační střediska snažila navázat kontakt s oznamovatelem, ale ten již telefon nezvedal.

Po hodině hledání byl zásah ukončen jako planý poplach. Oznamovateli hrozí trest za zneužití složek IZS.

-hzs-

 

Co dodat… V době, kdy byly složky zaměstnány hledáním neexistujíí nehody, mohlo jít  někde jinde skutečně o vteřiny, které znamenají tenkou hranici mezi životem a smrtí… ‘Oznamovatel’ by trestu rozhodně ujít neměl.

{jcomments off}