Loučení s létem ve Starých Prachaticích

 

Neobvykle akční loučení s létem se ve Starých Prachaticích opět vydařilo

 

 

      Také letos jsme díky podpoře Města Prachatice, Nadaci rozvoje občanské společnosti a programu Tesco navázali na tradiční loučení s létem a dobrovolníci Staroprachatského a Ostrovského spolku připravili akční podívanou pro veřejnost. První říjnové sobotní odpoledne jsme zahájili ukázkou činnosti složek IZS při autonehodě, kterou způsobil opilý řidič. Ve druhém vozidle byli zaklíněni tři mladí lidé z řad Českého červeného kříže….

 

      Během hojně sledované ukázky hasiči tyto pasažéry vyprostili z havarovaného vozidla, zdravotničtí záchranáři za pomoci městských strážníků poskytli první předlékařskou pomoc a policisté zajistili druhého řidiče, u něhož provedli i dechovou zkoušku. Součástí ukázky byly i dvě čumilky, které neomaleně nehodu natáčely na mobil. Velitel zásahu si s nimi však hravě poradil a vykázal je do patřičných mezí.

 

      Po skončení ukázky si účastníci mohli prohlédnout veškerou techniku zúčastněných složek a vyptat se na práci hasičů, záchranářů či policistů. Na hřišti za doprovodu hudby pak byla přichystána stanoviště sportovní i vzdělávací – děti i dospělé čekaly totiž ukázky první pomoci a zdravověda.

 

      Protože počasí již nebylo nejteplejší, bylo zároveň připraveno občerstvení. Pro děti tak byl k dispozici horký čaj, pikadory nebo opékané špekáčky. Tak jako každý rok jsme si akci užili, s létem se rozloučili a můžeme se těšit na další setkání a akce v „trojosadí“.

 

      Děkujeme všem zúčastněným, děkujeme za spolupráci všem hasičům, záchranářům, policistům, strážníkům, dobrovolníkům, sponzorům a mediálním partnerům!

 

 

Text: Zuzana Pelikánová
Foto: Karel Talafous

    {gallery}Jitka/rok2022/rijen/louceni{/gallery}  

 


{jcomments off}