V září Světlušky září!

ef4b739b

 V září Světlušky září!

 

 

       V průběhu září se dobrovolníci ČČK v Prachaticích a Lažišti zapojili do celostátní sbírky pro Světlušku – jde o dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu založený na solidaritě a dobré vůli lidí, kteří se rozhodli darovat nevidomým trochu světla. Díky prodeji sbírkových předmětů se Světluškám podařilo pro nadační fond získat celkem 12.655 Kč – 10.831 Kč v Prachaticích a 1.824 Kč v Lažišti.

 

       Za spolupráci děkujeme také Městu Prachatice a ZŠ Zlatá stezka 240, Prachatice.

 

Text a foto: Zuzana Pelikánová

img 20210908 081847

 

 

Podrobněji z webu www.svetluska.net

 

       Již od roku 2003 Světluška pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Je oporou pro ty, které nelehký životní osud postavil před každodenní výzvu: znovu a znovu se učit životu ve tmě – bez pomoci jednoho z nejdůležitějších lidských smyslů.

 

       Sbírka Světluška podporuje např. ranou péči pro nevidomé a kombinovaně postižené děti, pořízení speciálních pomůcek jako je PC s hlasovým výstupem a braillským řádkem, čtecí lupy, mluvící zápisníky atp., pořízení vodících psů, načítání zvukových knih a komentování filmů a mnoho dalších aktivit určených dětem a dospělým se zrakovým postižením. Projekt také podporuje nadané studenty v rozvoji talentu, tvořivých schopností a studiu.

 

       Konkrétní příběhy lidí, kterým nadační fond již pomohl, najdete na www.svetluska.net

 

 


{jcomments off}