Pomoc nevidomým sportovcům

 

 

Třetina startovného na Virtuální ČEZ SkiTour vybaví díky Hervisu na zimu nevidomé účastníky

 

 

 

       Každoročně vyrážejí do stopy nehledě na počasí, sněhové podmínky nebo vlastní handicap. Zkrátka chtějíPetra 1 zažít atmosféru závodů a provozovat sporty, které jim jejich zdravotní stav dovolí. Aby k nim měli i adekvátní sportovní vybavení, přispěje jim na ně síť prodejen Hervis. Hodnotu daru ovlivní počet přihlášených do virtuální série běžeckých závodů ČEZ SkiTour i výkony účastníků.

 

 

 

       Zrakově postižení a nevidomí běžkaři z týmu Nadace Leontinka jezdí na hory i mimo závodní víkendy, pro radost z pohybu a jejich vybavení někdy není úplně podle poslední módy. Běžky, jejichž skluznice se sem tam potkají s kamínkem ve stopě, ani bunda, která někdy nevydrží opakované pády do mokrého sněhu, je ale od cesty do hor rozhodně neodradí. Obdiv z řad běžných běžkařů je doprovází po celé trati, ať už je to v Jizerských horách, na Paprsku, Krušnohorsku nebo Šumavě. V tradičních žlutých vestičkách jsou ve stopě nepřehlédnutelní.

 

 

       „I my se k tomu obdivu přidáváme. Nechceme ale zůstat jen u toho, rozhodli jsme se je společně s pořadateli SkiTour podpořit a věnujeme za Hervis 50 Kč ve sportovním vybavení za každého přihlášeného účastníka do virtuálních závodů a navrch přidáme 1 korunu za každý najetý kilometr v rámci virtuálů,“ vysvětluje Jan Štádler, zástupce společnosti Hervis, hlavního partnera seriálu.

 

 

       O jak velkou pomoc půjde nyní rozhodnou samotní závodníci. Handicapovaní sportovci se tak výši pomoci dozví 21. března, kdy registrace do virtuální podoby seriálu končí. „Do té doby budeme napjatě sledovat, kolik lidí společně motivujeme, aby do toho šli, zaplatili 150 Kč za startovné a pomohli minimálně třetinou a svým výkonem,“ těší se výkonná ředitelka Nadace Leontinka Barbora Hucková, která za novinku seriálu moc děkuje. „Je to další příležitost, jak našim zrakově postiženým a nevidomým ukázat, že lidem na nich záleží. Ta energie a zapojení veřejnosti je totiž mnohem víc než samotné peníze.“

 

 

       Pomoci může každý nadšený sportovec. Stačí se přihlásit do některého (nebo všech) Virtuálních závodů SkiTour na webu www.ski-tour.cz. Startovné je 150 Kč, za které účastník dostane nejen možnost udělat něco pro sebe, ale také pro zrakově postižené a získá řadu dárků. Důležité je zdolat jakoukoliv sportovní aktivitou určitou vzdálenost, tu nahrát do registračního účtu. Výkon každého nadšeného sportovce Hervis přepočítá na finanční prostředky pro vybavení nevidomých.  

 

Richard Valoušek

 

{gallery}Jitka/rok2021/brezen/ski{/gallery}


{jcomments off}