Vyjádření MUDr. Ondřeje Krajníka

 

 

Vyjádření MUDr. Ondřeje Krajníka k posledním událostem v Sušické nemocnici

 

 

 

 

       Vzhledem k nečekaným a zásadním změnám v Sušické nemocnici/SN/, které začaly v pondělí 14. 9. 2020 večer neodůvodněným a hrubým odvoláním dosavadních jednatelů Václava Rady a Pavla Haise a pokračovaly nenormálním průběhem středečního zastupitelstva, kde nezazněl žádný pádný argument vysvětlující toto náhlé odvolání jednatelů, jsem se rozhodl ukončit svůj pracovní poměr v Sušické nemocnici. Spolu se mnou podalo výpověď z pracovního poměru 9 kolegů lékařů a několik sestřiček.

 

 

       Pracuji v nemocnici 11 měsíců, přestěhoval jsem se do Sušice, kde se mi velmi líbilo, našel jsem si zde několik krajnikpřátel a pomáhal jsem plnit odhlasovanou vizi zastupitelů z prosince 2019 o znovuotevření lůžkové chirurgie, interny a JIP a přípravě nákupu nového CT přístroje pro region Sušicko. Pod vedením obou pánů jednatelů se dařilo vizi naplňovat a i finančně jsme se drželi v mezích finančního plánu. Proto zásadně nesouhlasím se způsobem odvolání jednatelů SN a s okamžitou změnou vize naší nemocnice prezentovanou jak novým jednatelem Bc. Vlčkem, tak některými radními /např. panem Javorským/. Nesouhlasím se zrušením /odložením/ nákupu nového CT přístroje. Nesouhlasím s plánovaným budováním nových nemocničních ambulancí /oční/, které je finančně velmi náročné a v současné finanční situaci nemocnice jistě omezí nezbytné investice do akutní lůžkové péče. Dále nesouhlasím s kroky nové dozorčí rady nemocnice, která vznikla před 3 týdny, a aniž by její členové navštívili nemocnici, stihla odvolat oba úspěšné jednatele. Po primářské poradě urážel člen dozorčí rady zaměstnance nemocnice a v takové atmosféře pracovat nechci.

 

 

       Mrzí mě, že hned po nástupu nového vedení se mluví o novém majiteli nemocnice od 1. 1. 2021, aniž by bylo vyhlášeno výběrové řízení nebo záměr prodeje /pronájmu/ nemocnice. Mrzí mě také, že se v době nástupu nového vedení objevily zprávy o vysokých platech některých lékařů. Pokud budu donucen z nemocnice opravdu odejít, zveřejním svůj plat, který je výrazně nižší, než některých mých předchůdců ve stejné funkci.

 

 

       Naopak jsem velmi pyšný na kolektiv lékařů, sester, ošetřovatelek, sanitářů, administrativních pracovníků, kuchařů, řidičů, uklízeček, recepčních a dalších pomocníků v nemocnici, jen díky nim jsme mohli třeba na chirurgii letos provést přes 400 operací a v nemocnici ošetřit přes 1 100 pacientů přivezených posádkami RZP a RLP.  

 

 

MUDr. Ondřej Krajník

 

{jcomments off}