Oprava ulice 1. máje se odkládá

 

 

Oprava ulice 1. máje se odkládá

 

 

 

 

       Město Vimperk obdrželo dne 6.2.2020 rozhodnutí Krajského úřadu Jihočeského kraje o odvolání proti vydanému rozhodnutí o povolení stavby „Vimperk, rekonstrukce ulice 1. máje – 1. etapa“. Ve výroku tohoto rozhodnutí je uvedeno, že povolení se ruší a věc se vrací k novému projednání. K odůvodnění tohoto výroku krajský úřad uvádí, že přezkoumal rozhodnutí a správní řízení, které vydání rozhodnutí předcházelo, z hlediska souladu s právními předpisy. Na základě přezkumu dospěl odvolací orgán k tomu, že dokumentace pro vydání stavebního povolení neměla všechny náležitosti, a proto je nutné dokumentaci zkompletovat tak, aby odpovídala dané vyhlášce. Námitky uvedené v odvolání je nutno z hlediska odvolacího orgánu lépe odůvodnit, aby bylo patrné, že námitky nejsou opodstatněné a doplnit chybějící výkres o šíři chodníku.

majovka 

 

       Město Vimperk uzavřelo v srpnu 2017 smlouvu na vypracování projektové dokumentace a zároveň na obstarání územního rozhodnutí a stavebního povolení. Krátce poté bylo bývalým vedením města rozhodnuto pro urychlení celého procesu o podání jedné žádosti na společné územní a stavební povolení. Rozhodnutí o sloučení řízení krátce poté, kdy byly zpracovány obě dokumentace samostatně, způsobilo částečnou zmatečnost a nepřehlednost v procesu povolení rekonstrukce.

 

 

 

       Vzhledem k tomu, že proces povolení na rekonstrukci této ulice trvá velmi dlouho a je vybrán i zhotovitel, svolali jsme na příští týden jednání s projektanty, kteří zpracovávali projektovou dokumentaci a vyřizovali stavební povolení, abychom si společně stanovili další postup pro vydání stavebního povolení a z hlediska času jej efektivně urychlili.

 

 

Rada města Vimperk  

 

{jcomments off}