Jak šijeme na ZŠ Smetanova

 

 

 

Jak šijeme na ZŠ Smetanova

 

 

 

 

 

      V květnu 2018 začala mezi firmou VAVI a ZŠ Smetanova úzká spolupráce za účelem propagace textilního a oděvního průmyslu v našem městě a kraji, kde má dlouhodobou tradici.

 

 

 

 

      Naše firma vybavila na ZŠ Smetanova šicí dílnu a od roku 2019 v ní realizuje za podpory Jihočeského kraje a Jihočeského vědeckotechnického parku projekt Smart akcelerátor.

 

 

 

 

      V rámci výuky se žačky ze Smetanky seznamují se základy šití a zároveň si samy navrhují, co a jak budou vyrábět. V rámci finanční gramotnosti si děvčata také kalkulují a vypočítávají ceny výrobků. Dnes probíhá výuka šití 2x týdně v sedmých a osmých třídách. Pod vedením paní učitelky Kateřiny Zlochové, Jany Doležalové a Věry Vávrové z VAVI už děvčata ušila zvířátka, polštáře, obaly na knížky a další výrobky.

 

 

 

 

       Za rok udělaly žákyně velké pokroky. Jak je vidět na fotkách, děvčata ze 7. a z 8. třídy ušila jako vánoční dárek pro maminky, babičky a třeba i pro sebe zástěry. Letošní rok jsme začaly šitím srdíček na Valentýna. Pro koho budou, je prý tajemstvím.

 

 

 

Věra Vávrová,
VAVI

 

 

Na fotce ze 7. třídy: Věra, Adéla, Aneta, Terka, Sára, Kristýna, Nela, Mirka

 

VAVI zastery 7 trida

 

 


 

 

 

Na fotce z 8. třídy: Vanes, Kateřina, Aneta, Barča, Věrča, Pája, Simča, Silva, Lucka (2 slečny na fotce chybí) 

 

VAVI zastery 8 trida

{jcomments off}